Onderzoek naar effect training JES! Het Brugproject

Array

Het Trimbos-instituut gaat de effectiviteit onderzoeken van de training JES! Het Brugproject. Deze training is voor kinderen en hun gescheiden ouders, met als doel kennis en vaardigheden aan te leren.

Deze vaardigheden helpen kinderen de extra taken uit te voeren die een echtscheiding van hen vraagt. De training bestaat uit zeven bijeenkomsten voor kinderen en drie voor ouders. Er is ruimte voor het bespreekbaar maken van emotioneel beladen thema’s, zoals loyaliteit en wennen aan de nieuwe situatie. De metafoor van de brug wordt door de hele cursus heen met nadruk gehanteerd.

Kinderen krijgen tijdens de cursus de ruimte om zich te bewegen. Voor ouders wordt er psycho-educatie gegeven over echtscheiding. Er worden kaders geboden voor het proces van ouderschapsreorganisatie. Daarnaast is er nadruk gelegd op het belang van communicatie tussen ouders en kinderen. De interventie is opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Op 5 september (intervisie: 3 december), 12 september (intervisie: 13 december) en 19 september (intervisie: 17 december) worden in Utrecht trainingen gegeven om de training JES! Het Brugproject te kunnen geven.

Lees hier meer over deze trainingen en het onderzoek van het Trimbos-instituut.

Lees hier meer achtergrondinformatie over JES! Het Brugproject.

Klik hier om aan te melden voor de training.

Bron: Trimbos Instituut

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen