Erkenning voor Zorgportaal Rijnmond met twee nominaties

0
107

Bij twee internationale prijsvragen op het gebied van e-health is Zorgportaal Rijnmond deze maand genomineerd voor een award. Het digitale portaal voor zorg en welzijn in de regio Rijnmond was genomineerd voor de 2012 EU SME eHealth Competitition. Daarnaast maakte ZorgInfo TV, interactieve videovoorlichting door een zorgverlener op Zorgportaal Rijnmond, kans op de ‘Rich Media Impact Award 2012’. Programmamanager Anne Marie Weggelaar noemt de nominaties ‘een mooie erkenning van het belang van het zorgportaal in de regio Rijnmond’.

 De 2012 EU SME eHealth Competitition is een competitie voor de beste eHealth-oplossing van 2012 door kleine tot middelgrote organisaties. De winnaar is maandag 7 mei 2012 bekendgemaakt tijdens de eHealth Week 2012 in Kopenhagen, Denemarken.
Helaas viel Zorgportaal Rijnmond buiten de prijzen. Alle finalisten hebben hun innovatie gepresenteerd in de ‘SME village’, tijdens de eHealth Week 2012. Programmamanager Anne Marie Weggelaar hield namens Zorgportaal Rijnmond een presentatie over de website. Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie met als portefeuille de digitale agenda, heeft de prijs uitgereikt.

Doel van de wedstrijd
De prijs is een initiatief van TICBioMed, een Europees samenwerkingsverband van bedrijven, universiteiten en aanbieders van gezondheidszorg. Zij werken samen om innovatie en gezondheidszorg (e-health) en biologie te bevorderen. TICBioMed heeft de competitie georganiseerd met instemming van de ‘ICT for Health Unit’ van de Europese Commissie. Het doel van de wedstrijd was om het succes van kleine tot middelgrote bedrijven en organisaties te ondersteunen. Dat gebeurt door hen zichtbaar te maken en zo klanten, partners en kapitaal aan te trekken.

Rich Media Impact Award
De andere nominatie voor Zorgportaal Rijnmond was voor de ‘Rich Media Impact Award 2012’. Deze award is een initiatief van Sonic Foundry, de Amerikaanse producent van Mediasite. Mediasite is een platform waarmee gebruikers op internet live video’s en presentaties kunnen opnemen, beheren en afspelen. ZorgInfo TV is gebruiker van Mediasite en Sonic Foundry reikte de awards op 9 mei uit aan de ‘meest innovatieve gebruikers’ ervan. Ook in dit geval viel ZorgInfo TV van Zorgportaal Rijnmond net buiten de prijzen.

Over ZorgInfo TV
ZorgInfo TV was volgens de jury genomineerd vanwege ‘uitstekend gebruik van Mediasite om de gezondheidszorg te verbeteren.’ ZorgInfo TV maakt het mogelijk om een groep patienten interactief voor te lichten zonder dat zij daarvoor de deur uithoeven. Een zorgverlener geeft een presentatie over een bepaalde aandoening, of een aspect daarvan. Patienten kunnen de uitzending volgen op de website van Zorgportaal Rijnmond. Hier kunnen zij anoniem via een webformulier vragen sturen naar de zorgverlener, die daar direct op kan ingaan. Alle uitzendingen worden opgeslagen in een digitaal archief, zodat de informatie beschikbaar blijft.

Efficientie en productiviteit
Naast het ‘uitstekend gebruik’ van Mediasite zegt Sonic Foundry over ZorgInfo TV dat de dienst ‘ duidelijk meetbaar de toegankelijkheid van informatie verbetert. Ook bespaart ZorgInfo TV kosten, het verhoogt de efficientie én de productiviteit’. Mediasite wordt wereldwijd gebruikt door ongeveer 2400 klanten voor live en on demand video en voor het opbouwen en beheren van een doorzoekbaar archief. Sonic Foundry is de Amerikaanse fabrikant van Mediasite en wereldmarktleider op het gebied van webcasting technologie en kennismanagement. MediaMission is de Nederlandse distributeur van Mediasite.

www.zorgportaalrijnmond.nl

advertentieEinde Bericht ___________________________________________