Hogeschool Inholland en Siemens Healthcare werken samen aan modern onderwijs

Array

Haarlemse studenten Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) aan Hogeschool Inholland Haarlem kunnen vanaf deze week gebruik maken van een nieuwe CT-scanner.

Woensdag 16 mei om 10.00 geeft Doekle Terpstra, collegevoorzitter Hogeschool Inholland, het startschot voor de ingebruikname van de moderne scanner. De scanner is geplaatst door Siemens Healthcare en is onderdeel van een bijzondere samenwerkingsovereenkomst. Doel van de samenwerking: ervoor zorgen dat het onderwijs de komende jaren gelijke tred houdt met de snelle technologische ontwikkelingen.

De nieuwe CT-scanner van Siemens, de SOMATOM Emotion, wordt woensdag 16 mei officieel in gebruik genomen door de opleiding. “Alle hbo-opleidingen staan voor de uitdaging om hun onderwijs optimaal aan te laten sluiten op de beroepspraktijk. Op het gebied van medische beeldvormende techniek is dat niet eenvoudig. Het vakgebied ontwikkelt zich zo snel dat we niet alleen moeten inspelen op de huidige stand van de techniek, maar ook op die van de toekomst. Om dat te kunnen doen, moet je structureel samenwerken met de industrie”, aldus Ans Hegeman, opleidingsmanager MBRT.

De samenwerking gaat verder dan het op peil houden van het laboratorium van de Haarlemse vestiging. Docenten kunnen namelijk met hun vragen terecht bij Siemens-specialisten en worden door hen op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen, innovaties en research. In de vorm van gastcolleges, studiemateriaal en posthbo-cursussen levert Siemens ook een directe bijdrage aan het onderwijsprogramma. Ook kunnen bachelorstudenten afstudeeropdrachten doen bij Siemens en treden Siemens-specialisten toe tot de Raad van Advies en de Researchcommissie van de opleiding.

Volgens Ger Joosten, sales director Siemens Healthcare,  is de samenwerking ook voor Siemens van groot belang. “De studenten van Inholland zijn de professionals die straks met onze systemen gaan werken. Op deze manier helpen we hen nu alvast om de mogelijkheden van moderne apparatuur volledig te benutten. Het gaat immers niet alleen om het maken van mooie plaatjes. Professionals moeten de maximale informatie uit een scan halen, veilig kunnen werken en dat met minimale overlast voor de patient.”

bron: Inholland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen