Genalice maakt samenstelling wetenschappelijke Raad van Advies bekend

Array

Genalice is verheugd aan te kunnen kondigen dat twee zeer gerespecteerde Nederlandse opinieleiders, Prof. Dr. Edwin Cuppen en Prof. Dr. Gerrit Meijer, de uitnodiging hebben aanvaard om samen haar wetenschappelijke advies raad te vormen.

Prof. Dr. Cuppen is hoogleraar Genoom Biologie aan de faculteit Biologie van de Universiteit van Utrecht. Zijn deskundigheid ligt op het vlak van genomica en genetica. Hij combineert experimentele methoden, met inbegrip van Next Generation Sequencing (NGS) technologie, met de bioinformatica om de effecten van genetische variaties te begrijpen onder normale omstandigheden en bij ziekte. Professor Cuppen gaf aan: “Na de revolutie van NGS, is het integreren van DNA gegevens met andere diagnostische informatie om correlaties tussen de verschillende types van medische domeinen te ontrafelen de volgende te nemen hindernis. De baanbrekende aanpak van Genalice heeft de potentie om grote uitdagingen in het onderzoek naar nieuwe biomarkers en de ontwikkeling van ‘personalized medicine’ te adresseren.”

Professor Meijer is een patholoog met een speciale interesse in het kankeronderzoek, dat zich focust op translationeel onderzoek in colorectale- en maagkanker. Een groot deel van dit programma loopt in het kader van het Center for Translational Molecular Medicine (www.ctmm.nl ), met als doel het identificeren en valideren van biomarkers voor vroege opsporing van kanker. Hij verklaarde: “Op basis van hun ervaring in het verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens, heeft Genalice een verfrissende en unieke benadering gekozen om het onderzoek naar nieuwe biomarkers te bevorderen. Dit plaatst hen in een uitstekende positie om een belangrijke speler op dit gebied te worden. ”

Hans Karten, Chief Technology Officer, merkte op: “De mogelijkheid voor Genalice om gebruik te kunnen maken van de enorme kennis en specifieke deskundigheid op het gebied van ‘Systems Biomedicine’ van deze twee opinieleiders voegt een waardevol wetenschappelijk element toe aan ons bedrijf”.

About Genalice
Genalice ontwikkelt een baanbrekend platform voor de verwerking, integratie en correlatie van biomedische data. Het is ontworpen om sneller, goedkoper en vele malen betrouwbaarder analyses te verrichten. Genalice kan meer dan 1 miljoen DNA samples van meer dan 150.000 patienten in dezelfde run verwerken. Met behulp van deze fascinerende nieuwe technologie kunnen biomarker onderzoek en geneesmiddelen ontwikkeling in een enorme stroomversnelling worden gebracht. Hierdoor kunnen patienten sneller een doeltreffendere en minimaal schadelijke behandeling voorgesteld krijgen.
Genalice combineert de robuustheid van een wereldklasse database met de prestaties en flexibiliteit van op maat gemaakte software. De technologie die gebruikt wordt is algemeen toepasbaar; niet alleen in het veld van de bioinformatica, maar op alle terreinen waar een kleine data footprint, hoge snelheid data interpretatie, transformatie en multi-domein correlatie is vereist.

bron: Genalice

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen