Eerste bloemen voor huisarts Reitsma uit Rhoon

Array

Huisarts Ger Reitsma uit Rhoon is de eerste zorgverlener die bloemen heeft ontvangen van Zorgportaal Rijnmond in het kader van de actie: “Mijn zorgverlener verdient een bloemetje.” Reitsma werd in korte tijd door drie van zijn patienten genomineerd. “Hij staat al vele jaren 24/7 voor zijn patienten klaar”, was een van de reacties. Vanwege het grote succes van de actie reikt Zorgportaal Rijnmond deze maand twee maal een bloemetje uit.

Ger Reitsma was afgelopen tijd zelf ziek en toen bleek hoezeer zijn patienten hem waarderen: “Reitsma is al tientallen jaren een hard werkende en toegewijde huisarts op wie je kan rekenen”, zo mailt patient Jan Dits. “Zeker nu hij zelf ziek is, verdient hij dit bloemetje dubbel en dwars.” En een andere patient: “Onze huisarts staat al vele jaren 24/7 voor zijn patienten klaar.” En de derde patient: “Onze dokter Ger Reitsma verdient een bloemetje omdat hij er altijd voor ons is en nu zelf in de lappenmand zit!” Reitsma zelf, inmiddels weer aan het werk, is blij met de bloemen. “Natuurlijk is het prettig dat patienten je waarderen. Ik doe niets bijzonders hoor, ik doe gewoon mijn best en blijkbaar vinden ze dat ik het goed doe.”

Tientallen reacties
Sinds de start van de actie op 1 mei zijn tientallen reacties binnengekomen van patienten die graag een zorgverlener nomineren. Zo zegt een man die is geopereerd aan zijn blaas: “Uiteindelijk ben ik 34 dagen in het Sint Franciscus Gasthuis VERPLEEGD, ja met hoofdletters geschreven. Ik ben vol lof over de totale behandeling, vanaf het moment dat ik er binnen kwam totdat ik weer naar huis mocht.” En een andere patiente mailt: “Ik zou het geweldig vinden als de cardioloog van het Ikazia ziekenhuis in aanmerking zou komen voor een bloemetje. Hij heeft mij mijn leven gered door op mijn 36e jaar een behandeling voor te stellen en deze tot de dag van vandaag te begeleiden.”

Actie
Zorgportaal Rijnmond heeft de actie “Mijn zorgverlener verdient een bloemetje” op 1 mei gelanceerd om de hardwerkende zorgverleners die goed werk leveren te ondersteunen. Regelmatig komen verhalen in de media over verzorgenden met te weinig tijd of chirurgen die fouten maken. Maar natuurlijk doen zorgverleners hun werk veel vaker wél goed. Dat willen we met deze actie benadrukken. Vanwege het succes van de actie wordt deze maand twee maal een bos bloemen uitgereikt.

Volgende maand
Ook andere inwoners van de regio Rijnmond die hun zorgverlener willen bedanken, kunnen nog steeds meedoen aan de actie. Zij kunnen een e-mail sturen naar [email protected]. Hierin vermelden zij de naam van hun zorgverlener, de instelling of organisatie waar hij of zij werkt en uiteraard hun motivatie. Deelnemers kunnen ook de naam en hun motivatie op Twitter plaatsen met #zprbloemetje. Nominaties uit alle sectoren van de zorg zijn welkom. Op 1 juni ontvangt opnieuw een zorgverlener bloemen van Zorgportaal.

Over Zorgportaal Rijnmond
Zorgportaal Rijnmond is een beveiligde website waar burgers en zorgprofessionals veilig gegevens kunnen uitwisselen en betrouwbare informatie vinden over zorg en welzijn. Daarmee draagt Zorgportaal Rijnmond bij aan toegankelijke en efficiente zorg- en hulpverlening. Het consortium dat zich inzet om Zorgportaal Rijnmond succesvol uit te voeren bestaat onder andere uit het Erasmus Medisch Centrum, Sint Franciscus Gasthuis en Zorgimpuls. Zorgportaal Rijnmond is in september 2009 van start gegaan met subsidie van de gemeente Rotterdam en het ministerie van Economische Zaken.
www.zorgportaalrijnmond.nl 

Recente artikelen