Hanneke Dessing nieuwe directeur Diabetes Fonds

Array

De Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds  heeft Hanneke Dessing per 1 juni benoemd als directeur van het Diabetes Fonds. Dessing werkt ruim zeven jaar voor het Diabetes Fonds, waarvan de afgelopen vier jaar als adjunct directeur. In die functie was zij onder meer verantwoordelijk voor de voorlichting en fondsenwerving. Daarvoor bekleedde zij  verschillende marketing- en managementfuncties, waaronder bij enkele toonaangevende marketingcommunicatiebureaus.

Sybilla Dekker, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We hebben na een zorgvuldige extern begeleide selectieprocedure met overtuiging voor Hanneke Dessing gekozen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij het Diabetes Fonds  de komende jaren met nieuw elan zal leiden en een stevige impuls kan geven aan het bereiken van ons belangrijkste doel: een toekomst zonder diabetes.”

Dessing verklaart over haar benoeming: “De afgelopen jaren heb ik bij kunnen dragen aan de verdere professionalisering van het fonds. We hebben veel bereikt, maar er liggen nog veel uitdagingen voor ons. Diabetes is nog steeds een onderschatte ziekte in Nederland, met ingrijpende gevolgen voor de mensen die ermee te maken hebben.  De sterke groei van diabetes vraagt om een versnelling in wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Het is mijn ambitie om aan die versnelling bij te dragen en de droom van veel mensen, leven  zonder diabetes,  dichterbij te brengen. “

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen