Training: Girls’ Talk, groepscounselingsprogramma voor meiden

Array

World Population Foundation
Girls’ Talk is een groepscounselingprogramma voor seksueel actieve, kwetsbare meisjes van 14 tot 18 jaar met een relatief laag opleidingsniveau. Het programma is gericht op hun seksuele `empowerment’ en weerbaarheid. Het is de bedoeling om hun seksuele gezondheid en welzijn te verbeteren. In het programma wordt daarom niet alleen aandacht besteed aan veilig vrijen en geslachtsgemeenschap, maar er wordt ook gesproken over het realiseren van plezierige seksuele ervaringen, vrij van dwang, discriminatie en geweld.

Werkwijze
U krijgt tijdens deze tweedaagse cursus actuele informatie over het seksuele gedrag en seksuele risico’s van meisjes. U krijgt informatie over een gender- en cultuurspecifieke invalshoek. U leert hoe u Girls’ Talk met verschillende werkvormen en opdrachten uitvoert. Tijdens de scholing ontvangen de deelnemers de werkmap met het programma en een dvd.

Rendement
Na deze cursus heeft u inzicht in het seksuele gedrag en seksuele risico’s van meisjes en uw eigen waarden, normen en opvattingen over seksualiteit en hoe deze de begeleiding kunnen beïnvloeden. U bent in staat om:

* het groepscounselingsprogrammma van acht bijeenkomsten van 1½ uur in meidengroepen uit te voeren
* seksualiteit en seksueel gedrag bespreekbaar te maken
* meisjes in groepen te stimuleren om eigen ervaringen met seksualiteit in te brengen en aan te sluiten bij hun vragen en belevingswereld
* verschillende werkvormen in te zetten en meiden te begeleiden bij hun seksuele ontwikkeling zonder betuttelend of normatief te zijn

Algemeen
De cursus duurt twee dagen van 9.30 tot 17.00 uur en wordt gegeven bij Rutgers WPF, op de Oudenoord 176-178 te Utrecht op de volgende data: 15 en 22 juni 2012 – vol
12 en 19 september 2012
6 en 13 november 2012
De kosten bedragen EUR 320,-(inclusief deelnemersmateriaal). Aantal deelneemsters: 12-14.
Deze cursus kan ook `in company’ worden gegeven.

Training: Girls’ Talk, groepscounselingsprogramma voor meiden

Datum: 15 juni 2012 09:21
Girls’Talk is een effectief groepscounselingsprogramma om te werken aan de seksuele `empowerment’ van meisjes van 14-18 jaar.

Inschrijven?
U kunt zich inschrijven door middel van een e-mail naar [email protected]. Wilt u bij de inschrijving de volgende gegevens vermelden: naam, functie, organisatie, factuuradres en t.a.v. wie de factuur gestuurd kan worden.

Betaling en annulering
U ontvangt een schriftelijke bevestiging met factuur. U kunt kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang van de cursus. Na deze datum bent u 30% van de cursuskosten verschuldigd.

IFRAME: www.youtube.com/embed/yny83obRSQ8

Trainingsaanbod
Training / cursus / workshop
Maakt voorlichting geven over seksualiteit deel uit van uw werk? En wilt u meer achtergrondinformatie of zoekt u inspiratie om seksuele vorming gestalte te geven? Dan zijn onze trainingen iets voor u! Bekijk het trainingsaanbod

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen