Genalice trotse winnaar van Nationale ICT Innovatie Award 2012

Array

Tijdens een feestelijke uitreiking in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk zijn de winnaars van de Nationale ICT~Awards 2012 bekendgemaakt.

De jaarlijkse ICT~Awards zijn een initiatief van ICT~Office, de branchevereniging van 550 IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Ordina sleepte de ICT~Milieu Award in de wacht. De Commit Wetenschapsvalorisatieprijs 2012 werd uitgereikt aan SecurityMatters. De ICT~Office Innovatie Award ging naar Genalice. De Nationale ICT~Awards belichten innovatieve ICT-initiatieven en stimuleren het beter en slimmer inzetten van ICT in bedrijfsleven, non-profit sector en bij de overheid.

Genalice met het platform ‘Biomarker Discovery Platform for Oncology’ heeft de ICT~Office Innovatie Award in de wacht gesleept. De jury was unaniem in haar keuze en schrijft in haar rapport: “Dit platform helpt de medische wetenschap sneller, betrouwbaarder en goedkoper analyses te verrichten ten behoeve van op maat gesneden behandeling van kankerpatienten. De jury is van mening dat Genalice een prachtig voorbeeld is van hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien, namelijk een compact bedrijf dat samenwerkt met andere private partijen, de wetenschap en de medische wereld. Er wordt gewerkt aan een maatschappelijk onderwerp waarbij de oplossing niet zozeer wordt gezocht in ‘big is better’, maar in ‘smart is better’.”

Bert Reijmerink, CEO van Genalice, is zeer verheugd met deze prestigieuze prijs: “Het winnen van de ICT~Office Innovatie Award 2012 is opnieuw een goede duw in de rug om onze missie, waarbij we met technologie het verschil willen maken in de strijd tegen kanker, te realiseren.  Ons product biedt werkelijk een ‘game-changing’ bijdrage om het onderzoek naar kanker en andere DNA ziektes significant te versnellen.”

Onderschrift foto: Genalice wint ICT~Office Innovatie Award 2012. Van links naar rechts: Harry van Dorenmalen (juryvoorzitter), Bert Reijmerink (Genalice) en Jos Lunenberg (Genalice)

About Genalice B.V.
Genalice ontwikkelt een baanbrekend platform voor de verwerking, integratie en correlatie van biomedische data. Het is ontworpen om sneller, goedkoper en vele malen betrouwbaarder analyses te verrichten. Genalice kan meer dan 1 miljoen DNA samples van meer dan 150.000 patienten in dezelfde run verwerken. Met behulp van deze fascinerende nieuwe technologie kunnen biomarker onderzoek en geneesmiddelen ontwikkeling in een enorme stroomversnelling worden gebracht. Hierdoor kunnen patienten sneller een doeltreffendere en minimaal schadelijke behandeling voorgesteld krijgen. Genalice combineert de robuustheid van een wereldklasse database met de prestaties en flexibiliteit van op maat gemaakte software. De technologie die gebruikt wordt is algemeen toepasbaar; niet alleen in het veld van de bioinformatica, maar op alle terreinen waar een kleine data footprint, hoge snelheid data interpretatie, transformatie en multi-domein correlatie is vereist.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen