Psychiatrie Radboud organiseert meedenkavond

De afdeling Psychiatrie van het UMC St Radboud gaat de zorg op de polikliniek anders inrichten. De afdeling is daarom op zoek naar (potentiele) patienten, hun naasten en het algemene publiek die mee willen denken over de organisatorische inrichting. Op dinsdag 26 juni aanstaande houdt de afdeling Psychiatrie een meedenkavond.

Waarom een meedenkavond?
De afdeling Psychiatrie van het UMC St Radboud loopt voorop als het gaat om het stimuleren van de mondigheid van psychiatrische patienten. De afdeling is van mening dat er nog te vaak vanuit wordt gegaan dat psychiatrische patienten, in tegenstelling tot somatisch zieke patienten, niet zouden kunnen meedenken over hun behandeling. De ervaring van de afdeling Psychiatrie van het UMC St Radboud is een andere:  psychiatrische patienten en hun naasten zijn heel goed in staat om mee te denken over zowel hun eigen behandeling als over de organisatie van de zorg.

Vragen
Tijdens de meedenkavond krijgt de bezoeker de conceptplannen gepresenteerd en wordt hem een aantal vragen voorgelegd, bijvoorbeeld: ‘meer beslissingsbevoegdheid over uw behandeling: hoe kunnen we u dat het beste geven” en ‘hoe kunnen we u nog meer betrekken bij uw eigen behandeling zonder dat u het idee krijgt geen sturing te krijgen”.

Niet alleen (potentiele) patienten wordt naar hun ideeen gevraagd, ook wordt een aparte bijeenkomst georganiseerd voor een beperkte groep verwijzers.

Aanmelden
De meedenkavond is op 26 juni 2012 van 18.00 en tot 19.30 uur in het UMC St Radboud.  Opgeven is noodzakelijk. Dat kan tot 21 juni bij Maureen Poelmans, afdeling Psychiatrie, telefoon             024- 3610674       of via e-mail.

bron: UMC St. Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen