75% eerstejaars geneeskunde 2012-2013 via decentrale selectie

Array

Van 4 tot en met 8 juni is in het AMC de tweede ronde van decentrale selectie voor de opleiding Geneeskunde georganiseerd. De eerste ronde, waaraan 900 kandidaten hebben meegedaan, vond plaats in maart. Vorige week namen ruim 400 aankomende studenten deel aan de tweede ronde in de hoop een kans te maken op een plekje bij de lichting eerstejaars van 2012 – 2013.

Het AMC wil graag zo veel mogelijk haar eigen studenten selecteren, en laat daarvoor nu meer studenten toe via de decentrale selectie dan via de centrale loting. Vorig jaar werd op deze manier 50 procent van de eerstejaars geselecteerd, en nu is dat 75 procent.

De decentrale selectie vindt plaats aan de hand van twee tentamens (in de eerste en in de tweede ronde), een CV en drie mini-interviews die op 5-7 juni plaatsvonden in het Vaardighedencentrum. Hier werden de aankomende studenten beoordeeld op gedragsaspecten in situaties die ze als toekomstig arts kunnen meemaken. Bij ieder interview werd een kandidaat beoordeeld door een student en een AMC’er. Meer dan 40 AMC’ers en evenzoveel studenten zijn daarvoor speciaal getraind in het ‘Teach the Teacher’-programma.

Voor 1 juli krijgen de kandidaten de uitslag thuis gestuurd.

bron: AMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen