Kleindochter Den Hoed gepromoveerd

Array

Caroline den Hoed, de kleindochter van Nederlands bekendste radioloog, Daniel den Hoed, is vrijdag 15 juni gepromoveerd in Rotterdam op de bacterie Helicobacter pylori.

Caroline den Hoed
Maagzweer
Meer dan de helft van de wereldbevolking is besmet met Helicobacter pylori. Deze bacterie is de belangrijkste veroorzaker van chronische maagontsteking, bepaalde maagzweren en maagkanker.

Blijft zo
Den Hoed toont in haar proefschrift aan dat het voorkomen van H. pylori de afgelopen vijftien jaar constant is gebleven. Infectie ermee zal de komende tientallen jaren veel blijven voorkomen, betoogt ze.

Ervaring
Het Erasmus MC-Daniel den Hoed in Rotterdam is naar haar opa vernoemd. Deze kliniek heeft tientallen jaren ervaring in het diagnosticeren en behandelen van allerlei vormen van kanker. Therapien die worden aangeboden zijn onder meer bestraling (radiotherapie), chemokuur (chemotherapie), chirurgie, plastische chirurgie en nucleaire behandelingen.

Haar opa
Over haar opa vertelt de 31-jarige Caroline: ‘Daniel den Hoed overleed al in 1950. Mijn opa heb ik niet persoonlijk gekend. Ook mijn vader heeft hem slechts kort meegemaakt. Daniel den Hoed overleed aan een hartinfarct toen mijn vader drie was.’

Sporen
‘Mijn vader en ik zijn allebei de medische kant op zijn gegaan, maar de wetenschappelijke interesse heb ik van mijn opa geerfd. Zijn liefde voor natuurkunde en wiskunde en het pionierswerk dat hij heeft verricht, is iets unieks. Hij heeft, ondanks zijn vroege overlijden, zijn sporen meer dan verdiend als eerste radioloog van Nederland en postuum erelid van de Radiological Society van North America.’

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen