Martin Bontje nieuwe voorzitter Vereniging Huisartsenposten Nederland

Array

Op dinsdag 19 juni werd Martin Bontje door de Algemene Vergadering benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN). Bontje volgt mevrouw Henny Houben op als voorzitter. Tot voor kort was de heer Bontje bestuurder van zorgverzekeraar Coöperatie VGZ. De VHN is bijzonder content met de benoeming van Bontje als nieuwe voorzitter en verwacht dat hij uitstekend in staat zal zijn om leiding te geven aan het doorontwikkelen van de vereniging.

Martin Bontje zal vanaf vandaag de voorzittershamer van de Vereniging van Huisartsenposten overnemen van mevrouw Henny Houben. De VHN is blij met de benoeming van Bontje tot voorzitter van het nieuwe bestuur. Martin Bontje is een bekend gezicht in de gezondheidszorg en heeft als bestuurder van zorgverzekeraar Coöperatie VGZ en daarvoor als algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland een uitstekende staat van dienst.

Ook Martin Bontje zelf ziet zijn toekomst als voorzitter van de Vereniging van Huisartsenposten met vertrouwen tegemoet. Bontje: “De VHN verkeert in een spannende fase waarin het bestuur en de voorzitter samen met de huisartsenposten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de organisatie van de huisartsenzorg”. De nieuwe voorzitter en het bestuur richten zich daarbij de komende periode vooral op het versterken van de samenwerking in de keten van acute zorg. “Samenwerking met andere organisaties, zoals Ambulancezorg Nederland en SEH-afdelingen van ziekenhuizen is daarbij cruciaal”, aldus Bontje. Hetzelfde geldt voor de chronische zorg. Samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging en de Landelijke Vereniging voor Georganiseerde eerste lijn werkt de VHN aan het ondersteunen van de organisatie van ketenzorg voor mensen met chronische aandoeningen.

De VHN is opgericht als brancheorganisatie van huisartsenposten in Nederland. In totaal bestaan er 122 huisartsenposten georganiseerd in 50 verschillende rechtspersonen. Huisartsenposten zijn er voor patiënten met zorgvragen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. De aangesloten huisartsen zorgen via de huisartsenposten naast hun dagpraktijk samen voor 24-uurs beschikbaarheid van huisartsenspoedzorg voor patiënten. De Vereniging Huisartsenposten Nederland treedt op als representatieve organisatie van de huisartsenposten en behartigt hun gemeenschappelijke belangen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen