Paul Geluk in startblokken voor Alpenrit

Array

Met nog twee trainingsdagen voor de boeg is Paul Geluk bijna klaar voor tweede sportieve uitdaging voor het Reumafonds. Paul fietst zondag 24 juni de GF Giordana 2012, een zware bergetappe in de Italiaanse Alpen. De sponsorgelden gaan naar onderzoek naar reuma.

Paul Geluk (26) is een van de 150.000 jonge mensen in Nederland met reuma. Hij heeft reactieve artritis. Met 2 sportieve uitdagingen vraagt Paul om aandacht voor het feit dat ook jonge mensen getroffen worden door reuma. De sponsorgelden die hij ophaalt gaan naar onderzoek.

Laatste trainingen
Paul is met een groep van 9 andere fietsers in de Italiaanse Alpen en maakt zijn laatste trainingsuren voor de GF Giordana 2012, een koers die is ontstaan om ter nagedachtenis aan de Italiaanse renner Marco Pantani. “De koers gaat over de Gavia-pas, bekend van de Giro d’Italia, en over de Mortirolo. Het zijn bergen van de buitencategorie. We zijn goed aan het trainen en ik moet zeggen dat ik op dit moment makkelijk bergop ga.”

Zwaar
Toch wordt het zondag 24 juni een pittige dag voor Paul en zijn fietsmaten. “In principe wil ik de lange versie van de koers rijden, 175 kilometer. Zaterdag houden we vanzelfsprekend een rustdag, maar we trainen nu nog even door. We willen de Mortirolo verkennen en als het even kan ook de Stelvio bekimmen.”

Tweede keer
Het is de tweede keer dat Paul Geluk voor het Reumafonds in actie is. Begin mei roeide hij de 100 kilometerlange Ringvaart Regatta succesvol uit. Via zijn eigen website en de speciale actiepagina vraagt hij om sponsorgelden. Ook u kunt Paul financieel steunen, de opbrengst gaat naar het Reumafonds.
We wensen Paul heel veel succes toe!

bron: Reumafonds

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen