Beth Shalom vrij van MRSA-bacterie

Array

Het joodse verzorg- en verpleegtehuis Beth Shalom, met locaties in Amstelveen en Buitenveldert in Amsterdam, is sinds deze week vrij van de MRSA-bacterie.

Sinds begin dit jaar waren er 12 clienten en drie medewerkers op de locatie Buitenveldert besmet met de bacterie. Na deze uitbraak zijn, in nauw overleg met de GGD, maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Besmette clienten en medewerkers zijn direct na de uitbraak behandeld. De eerste resultaten waren in maart zichtbaar toen nog maar drie clienten en twee medewerkers waren besmet met MRSA.

Sinds deze week, nadat iedereen op drie verschillende verplichte momenten na behandeling negatief was getest, heeft Beth Shalom dus geen last meer van MRSA.

Maureen Huisman, specialist ouderengeneeskunde bij Beth Shalom, is opgelucht en verheugd:”MRSA is een hardnekkige bacterie en zorgt voor veel extra werk door de behandeling van de bacterie en alle voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om verdere verspreiding te voorkomen.”

Beth Shalom gaat, vooruitlopend op een nog dit jaar in te voeren landelijke MRSA-richtlijn, clienten en medewerkers die besmet waren na twee maanden en een jaar verplicht testen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen