BMM: Radicale innovaties in biomedische materialen en regeneratieve geneeskunde

Array

Het Technologisch TopInstituut BioMedical Materials programma (BMM)
BMM richt zich op radicale innovaties in biomedische materialen en regeneratieve geneeskunde. BMM wil de resultaten van dit biomedisch onderzoek dichter bij de patient en het ziekenhuis brengen.
Radicaal nieuwe geneeswijzen
Het BioMedical Materials programma is gestart in 2008. In BMM werken meer dan 50 bedrijven, universiteiten, universitair medische centra, kennisinstellingen en gezondheidsfondsen samen op het gebied van biomedische materialen en regeneratieve geneeskunde in Nederland en daarbuiten. BMM is hierin een bindende factor en als samenwerkingsverband leidend en richtinggevend. BMM is onderdeel van de nieuwe topsector Life Sciences and Health. In deze topsector wordt in publiek-private samenwerking ook gewerkt aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld nieuwe geneesmiddelen en nieuwe vormen van diagnostiek. In de afgelopen 5 jaar is in deze sector door de deelnemers gezamenlijk zo’n miljard euro geïnvesteerd. Dit onderstreept het grote maatschappelijke, wetenschappelijke en economische belang van deze sector voor de Nederlandse kenniseconomie, nu en de toekomst.

Programma overzicht donderdag 28 juni 2012

13.30 Ontvangst en registratie

14.00 Welkom en opening
Dr. Emiel Staring – algemeen directeur BMM
Prof. dr. Frank Baaijens – wetenschappelijk directeur BMM

14.15 Hartstichting – De onderzoeker bij de patient brengen
Dr. Hans Stam – directeur Hartstichting

14.25 SMARTCARE – Slimme miniweefsels repareren het hart
Prof. dr. Marie-Jose Goumans – hoofdonderzoeker

14.50 Reumafonds – Waar we het voor doen
Drs. Lodewijk Ridderbos – directeur Reumafonds

15.00 IDiDAS – Een nieuwe versie van de oude schijf
Dr. Laura Cremers – hoofdonderzoeker

15.25 Thee/koffie

16.00 Nierstichting – De kracht van publiek-private samenwerking
Drs. Tom Oostrom – directeur Nierstichting

16.10 DialysisXS – Een duurzame levenslijn voor dialyse patienten
Dr. Joris Rotmans – projectleider

16.35 BMM MidTerm Review en boek ‘Publiek-Privaat-Patient’
Dr. Emiel Staring – algemeen directeur BMM
Prof. dr. Frank Baaijens – wetenschappelijk directeur BMM

16.45 Presentatie boek ‘Publiek-Privaat-Patient’ aan Dr. B. Leeftink,
directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie, ministerie van Economische Zaken,
Landbouw & Innovatie

17.00 Afsluiting en borrel
Over BMM
Samen werken aan genezing. Dat is de kerngedachte achter de achttien onderzoeksprojecten van het BioMedical Materials (BMM)-programma. Opgericht in 2008, bundelen ruim vijftig partners – waaronder universiteiten, universitair medische centra, bedrijven en diverse patientenorganisaties – uit Nederland en daarbuiten in dit programma de krachten. Het primaire doel? Het resultaat van baanbrekend biomedisch onderzoek door samenwerking van verschillende disciplines naar de patient brengen. Het hogere doel? De gezondheidszorg in Nederland op een nóg hoger peil brengen, zonder de toenemende kosten daarbij uit het oog te verliezen. In het verlengde daarvan willen wij ons land laten uitgroeien tot een wereldleider in biomedische materialen. In Life Sciences & Health.
Kijk voor meer informatie op www.bmm-program.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen