Nachtteam VitrasCMD Palliatief geschoold

Array

Intensieve zorg in laatste levensfase
van Lopik tot Rhenen – Op donderdag 21 juni vond de uitreiking van certificaten Palliatieve scholing aan het nachtteam van VitrasCMD plaats. Onder palliatieve zorg valt alle zorg die erop gericht is de patient met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven.

Het team Intensieve Nachtzorg begeleidt mensen thuis in de laatste fase van hun leven. Bij de intensieve zorg die het team levert, is naast lichamelijke verzorging ook nadrukkelijk aandacht voor de psychische en emotionele aspecten. In deze periode neemt het team Intensieve Nachtzorg de verzorging en/of verpleging ’s nachts over, zodat naasten worden ontlast en weer fit genoeg zijn om de zorg overdag aan te kunnen.

 

Een team vol deskundigheid en ervaring

De 24 medewerkers zijn geschoold in de palliatieve zorg. Deze scholing vindt plaats voor alle deskundigheidsniveaus binnen het team. De basis van het team is al in 1994 gelegd en veel medewerkers zijn ook al sinds die tijd werkzaam in de nachtzorg. Het Team Intensieve Nachtzorg verleent zorg thuis in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist. Tevens werkt VitrasCMD samen met Hospice Nieuwegein en Academisch Hospice Demeter.

 

VitrasCMD leeft, denkt en werkt mee

VitrasCMD biedt al ruim 50 jaar vertrouwde zorg door betrokken professionals. In de vorm van verzorging en verpleging thuis, aanvullende gemaksdiensten en cursussen, consultatiebureau, hulpmiddelen als bedden, rolstoelen, krukken en klossen. Ondersteuning bij sociale, psychische of financiele problemen is mogelijk via maatschappelijk werk en thuisbegeleiding. VitrasCMD – in bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ – blijft werken aan de verbetering van de hulp aan haar clienten. Zo heeft VitrasCMD deelgenomen aan het ontwikkelprogramma In voor Zorg! Verder is VitrasCMD kernpartner in het Centrum voor Jeugd en Gezin en neemt zij deel aan het innovatieve programma Sociaal Werk in de Wijk.

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen