Nieuw wereldwijd, op internet gebaseerd, platform bevordert goede handhygiëne bij organisaties in de gezondheidszorg

Array

Sealed Air en Wereldgezondheidsorganisatie bestrijden samen zorggerelateerde infecties
Sealed Air Corporation (NYSE: SEE), gaat met andere bedrijven samenwerken aan de oprichting van het Private Organizations for Patient Safety (POPS) platform van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Ook na de oprichting blijft Sealed Air betrokken bij het platform. Als onderdeel van dit belangrijke initiatief brengt Sealed Air de expertise van haar Diversey merkenportfolio samen met vooraanstaande professionals in de gezondheidszorg. Het doel is om de beste handhygiene te promoten voor gezondere patient omgevingen.

Het internet platform moet de implementatie van WGO aanbevelingen verbeteren en ziekenhuisinfecties verminderen door deelnemende WGO bedrijven onderling informatie uit te kunnen laten wisselen. Als betrokkene bij POPS zal Sealed Air helpen om de promotie van producten voor handhygiene aan te laten sluiten op de aanbevelingen van de WGO. Ook zal zij blijvend bijdragen aan het verbeteren van handhygiene producten, en aansturen op de beschikbaarheid en toegankelijkheid van deze producten in alle delen van de wereld.

 

Volgens de WGO raken op iedere 100 ziekenhuispatienten tenminste zeven in ontwikkelde landen en 10 in ontwikkelingslanden besmet met een ziekenhuisinfectie. Om het risico op ziekenhuisinfecties the verkleinen raadt de WGO het gebruik van specifieke handhygiene methodes met zeep en water of op alcoholbasis aan. Echter, een gebrek aan besef en hulpmiddelen beperken de handhygiene in zorginstellingen.

 

“Hygiene is essentieel bij het voorkomen van de verspreiding van infecties in zorginstellingen,” zegt Pedro Chidichimo, Diversey Business Unit leader, Sealed Air. “Om patienten de beste zorg te bieden moeten zorgverleners beschikken over grondige kennis van zorggerelateerde infecties en de oplossingen om zichzelf en de patienten hier te allen tijde tegen te beschermen.”

 

“Wij zijn vastbesloten om klanten te helpen bij het terugdringen van zorggerelateerde infecties. Met deze samenwerking voorzien wij zorginstellingen van bruikbare informatie over hygiene en dat zal uiteindelijk leiden tot een verbeterde gezondheidszorg,” aldus Chidichimo

 

Sealed Air is een leider in de schoonmaak- en hygiene sector en levert effectieve infectiepreventie methodes, producten en instrumenten onder de merknaam Diversey.

 

Diversey is nu onderdeel van Sealed Air Corp., een leider in oplossingen voor voedings- en andere beschermende verpakkingen. Sealed Air heeft recent de overdracht van Diversey afgerond, en is nu de nieuwe wereldwijde leider in voedselveiligheid en –bescherming, facilitaire hygiene en beschermende productverpakkingen.

 

Over Sealed Air

Sealed Air is de wereldwijde marktleider van voedingsverpakkingen, facilitaire hygiene en beschermende productverpakkingen. Sealed Air biedt efficiente en duurzame oplossingen met inventieve merken zoals Bubble Wrap® brand cushioning, Cryovac® brand food packaging solutions en Diversey® brand cleaning and hygiene solutions. Deze oplossingen bieden de klanten meer zakelijke mogelijkheden, verhogen de gezondheid van de consument en voorzien in een schonere en gezondere omgeving voor de komende generaties. In 2011 bedroeg de omzet van Sealed Air $8,1 miljard op een pro forma basis. Het bedrijf heeft ongeveer 26,300 werknemers in 175 landen. Meer informatie vindt u op: www.sealedair.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen