Veel reacties op internetconsultatie betaalbare zorg SER

Array

De SER heeft bijna 400 reacties ontvangen naar aanleiding van de oproep aan burgers en organisaties om de SER te voorzien van hun visie op de toekomstbestendigheid van de zorg. Het gaat hierbij vooral om de betaalbaarheid van de zorg en de knelpunten op de arbeidsmarkt in deze sector.

Niet alleen organisaties uit het veld en medische beroepsbeoefenaren, maar ook burgers hebben gereageerd. De reacties weerspiegelen de breedheid van het thema. Deze gaan in op bijvoorbeeld de mogelijkheden van slimme technologie (zoals domotica) en van preventie, maar ook op manieren om de zorg zelf beter te organiseren. Daarnaast gaan ze over marktwerking in de zorg en wordt het Nederlandse stelsel met stelsels in andere landen vergeleken. In veel reacties wordt ook ingegaan op de dreigende personeelstekorten in de zorg.

De reacties zijn nu online te bekijken. Uiteraard worden alleen die reacties getoond als de indiener daarvoor toestemming heeft gegeven. Kwetsende reacties worden niet getoond.

De Commissie Sociale Zekerheid en Gezondheidszorg, die het advies aan het voorbereiden is, laat zich graag inspireren door de reacties. Daarnaast houdt de commissie ook hoorzittingen en expertmeetings en gaat ze op werkbezoek. De commissie zal naar verwachting in het voorjaar van 2013 met een (openbaar) ontwerpadvies komen.

Bron: SER

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen