Kinderdiabetesteams in Amsterdam onder één dak

Array

De kinderdiabetesteams van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), het BovenIJ ziekenhuis en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hebben een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de kinderdiabeteszorg in Amsterdam. Voortaan werken zij samen in een eigen behandelcentrum, Diaboss, gevestigd bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. In behandelcentrum Diaboss worden kinderen en jongvolwassenen met diabetes niet alleen behandeld, zij kunnen ook persoonlijke begeleiding krijgen.

In behandelcentrum Diaboss kunnen kinderen en jongvolwassenen met diabetes terecht bij een team, bestaande uit kinderartsen, diabetesverpleegkundigen, dietistes, psychologen en maatschappelijk werkers. “Steeds meer kinderen en jongvolwassenen krijgen diabetes” , aldus Kete Ramaker, kinderarts en één van de initiatiefneemsters van Diaboss. “Door onze krachten te bundelen bieden wij gespecialiseerde zorg. Dat is uniek in Amsterdam.” Bij Diaboss worden kinderen en jongvolwassenen tot 18 jaar behandeld, maar het centrum biedt ook opleidingsplekken voor toekomstige specialisten.

Kinderen en jongvolwassenen krijgen, indien gewenst, naast hun medische behandeling samen met hun ouders of andere betrokkenen ook persoonlijke begeleiding binnen Diaboss. Ramaker: ” Dat is belangrijk, want diabetes is een lastige en intensieve aandoening. We willen onze patienten coachen en kennis over diabetes meegeven, zodat zij de controle houden over de diabetes en een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden. Vooral voor kinderen en jongvolwassenen erg belangrijk, want ze hebben nog een heel leven voor de boeg.”

Drie poli’s onder één dak
Diaboss zit in een eigen gebouw op het terrein van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Daar zijn de kinderdiabetespoliklinieken uit het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, OLVG en het BovenIJ ziekenhuis voortaan gevestigd. Kijk voor meer informatie op www.Diaboss.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen