ZGT verbetert diagnostiek in de regio met 3-tesla MRI scan in Hengelo

Array

v.l.n.r: dr. J. Veltman- radioloog, dr. E.B. Cornel- uroloog, dr. P.J.W. Wensing- radioloog, dr. B.F. Huizinga, oncologisch chirurg, dr. J.L.J. Vriesema- uroloog, en dr. I.M. Buchholz- orthopedisch chirurg

Vanaf 9 juli beschikt ZGT in Hengelo als eerste in de regio over een 3-tesla MRI scan. De nieuwe 3-tesla MRI heeft een grotere magneetsterkte, dan de al aanwezige 1,5-tesla MRI’s en geeft de radiologen van ZGT de mogelijkheid om de diagnostiek verder te verbeteren.

Met name de mamma diagnostiek, de prostaat diagnostiek en ook de beeldvorming van het bewegingsapparaat kan hiermee naar een nog hoger niveau worden gebracht. De medisch specialisten zijn erg blij dat deze scanner in ZGT is gerealiseerd.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen