Sanquin gaat plasma bewerken voor Baxter

Array

Sanquin Bloedvoorziening gaat buitenlands bloedplasma bewerken voor het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Baxter. Met deze stap verstevigt Sanquin haar solide basis en daarmee die van de Nederlandse bloedvoorziening.

Deze week is een samenwerkingscontract getekend tussen Sanquin en Baxter.
In de overeenkomst is geregeld dat Sanquin het plasma van Baxter bewerkt voor de bereiding van stollingsfactoren, albumine en immunoglobulines die onder andere worden toegepast bij hemofilie, de behandeling van brandwonden en bij ziektes waarbij de afweer tegen infecties of eigen lichaamcellen verstoord is.

Schaalvergroting waarborgt continuïteit
Sanquin streeft naar schaalvergroting bij het bewerken van plasma. De samenwerking met Baxter betreft hoeveelheden plasma tot zo’n 1.6 miljoen liter per jaar. Theo Buunen, voorzitter Raad van Bestuur van Sanquin: “Met deze schaalvergroting kan onze eigen productie van plasmageneesmiddelen voor Nederland efficient en betaalbaar blijven.” Sanquin zal gebruik maken van haar bestaande apparatuur en voorzieningen, die waar nodig worden uitgebreid met nieuwe investeringen om de specifieke Baxter processen te kunnen uitvoeren.

De overeenkomst gaat in per 2012 en loopt tot 2024.

Over Sanquin Bloedvoorziening
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiente productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patienten. Van de eiwitten uit bloedplasma maakt Sanquin geneesmiddelen voor meer dan honderd verschillende aandoeningen. Door onderzoek onderhoudt en vergroot Sanquin haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patienten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen. Kijk voor meer informatie op www.sanquin.nl

Over Baxter International Inc.
Baxter International Inc. ontwikkelt, produceert en verkoopt via zijn dochtermaatschappijen producten die levens redden en ondersteunen van mensen met hemofilie, immuunstoornissen, infectieziekten, nierziekten, trauma’s en andere chronische en acute medische aandoeningen. Als wereldspeler is Baxter een gediversifieerd bedrijf in de gezondheidszorg en biedt het een unieke combinatie van expertise in farmaceutische producten, biotechnologie en medische hulpmiddelen om wereldwijd producten te creeren ten behoeve van de patientenzorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen