Sanquin besteedt groot deel ICT-ondersteuning uit aan EDS

Array

Vier bloedbankdivisies onderdeel van overeenkomst
Sanquin, de stichting die in Nederland verantwoordelijk is voor de bloedvoorziening en onderzoek en ontwikkeling van bloedproducten, heeft een nieuw meerjarig contract afgesloten met EDS. Als onderdeel van de overeenkomst verzorgt EDS onder andere het beheer van systemen en applicaties voor de divisies Plasmaproducten, Diagnostiek en Research in Amsterdam. Daarnaast is het contract uitgebreid met de dienstverlening aan de vier bloedbankdivisies. EDS werkt bij deze uitbesteding samen met BT, die verantwoordelijk is voor de netwerkdiensten. BT zal zowel een volledig beveiligd WAN (Wide Area Network) als LAN (Local Area Network) implementeren en beheren.

Door het uitbesteden van het beheer van de ICT-infrastructuur wordt de flexibiliteit van ICT verhoogd en de kwaliteit en continuïteit van processen gewaarborgd. Daarnaast kan Sanquin kosten beter beheersen. Als onderdeel van de overeenkomst gaat een aantal medewerkers van Sanquin over naar EDS.



Sanquin is als enige organisatie in Nederland aangewezen om bloed in te zamelen. Sanquin levert bloedproducten en geneesmiddelen uit bloed in Nederland. Daarnaast houdt de organisatie zich bezig met diagnostisch onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe en betere bloedproducten.

Door de uitbesteding van het ICT-beheer kan de organisatie zich meer richten op de ondersteuning van de divisies en de service aan donors en eindgebruikers. Zo biedt een flexibele ICT-omgeving onder andere de mogelijkheid het bloedverwerkingsproces te optimaliseren waardoor Sanquin sneller in kan spelen op vraag en aanbod.

T.J.F. Buunen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sanquin: “Sinds ons initiële contract met EDS van 1997 is er veel veranderd binnen onze eigen organisatie maar ook in de wereld om ons heen. We werken steeds meer samen met internationale partners. Flexibele ICT is daarvoor van groot belang. Op die manier kunnen we inspelen op de continue veranderingen waarmee we te maken hebben. Het nieuwe contract biedt ons de flexibiliteit die we zoeken. Daarnaast krijgen we een betere greep op onze kosten.”

Peter Overakker, Vice President EMEA North bij EDS: “Het nieuwe contract is een bevestiging van onze jarenlange goede samenwerking. Doordat we met het nieuwe contract nu ook de vier bloedbankdivisies ondersteunen, kan Sanquin zich meer richten op de dienstverlening aan ziekenhuizen en donoren. Dit sluit perfect aan bij onze outsourcing-strategie waarmee organisaties het ICT-beheer volledig uitbesteden met als gevolg meer flexibiliteit, hogere kwaliteit en gewaarborgde continuïteit. Het contract laat eveneens zien dat EDS niet alleen voor de grote multinationals een aantrekkelijke partner is.”

SANQUIN

Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig en belangeloos bloed geven. Kernactiviteit is een veilige productie en levering van bloed- en plasmaproducten en diagnostisch bloedonderzoek voor de advisering over behandeling van patiënten. Door wetenschappelijk onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren*. Ook buiten Nederland is Sanquin toonaangevend op het gebied van bloedvoorziening. Sinds 1 januari 1998 werkt Sanquin, samen met het Belgische Rode Kruis in de Centrale Afdeling voor de Fraktionering cvba (CAF). In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een not-for-profit organisatie. Belangrijke aspecten als ethiek, kennis, kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid staan bij Sanquin hoog in het vaandel.

EDS

EDS, één van ’s werelds meest vooraanstaande ICT-dienstverleners, levert zakelijke en technologische oplossingen aan zijn klanten. EDS was meer dan 45 jaar geleden grondlegger van de it-outsourcing markt. Vandaag de dag levert EDS een breed dienstenportfolio voor outsourcing van informatietechnologie en bedrijfsprocessen aan klanten in de industrie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, telecommunicatie, energie, transport, retail en overheid overal ter wereld. Kijk voor meer informatie op eds.nl. Klanten van EDS in Nederland zijn o.a. ABN AMRO Bank, Aegon, DSM, Koninklijke Ahold en het ministerie van Verkeer & Waterstaat.

Over BT

BT is een van ’s werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-’07, dat eindigde op 31 maart 2007, behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.484 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen