Aanschaf Pharma en ontwikkeling webbased EVS/TDR in St. Antonius Ziekenhuis

Array

Partnership VCD Healthcare en St. Antonius Ziekenhuis
Afgelopen vrijdag werden door het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein en VCD Healthcare de handtekeningen gezet onder een partnerovereenkomst voor de aanschaf en implementatie van het Apotheek Informatie Systeem Pharma en de ontwikkeling en het vermarkten van een nieuw webbased Elektronisch Voorschrijf Systeem (EVS) en ToeDieningsRegistratie (TDR). Het aangaan van deze unieke samenwerking werd gevierd onder het genot van een glas champagne.

Pharma is een multidisciplinair systeem waarmee de totale keten met betrekking tot medicatieveiligheid wordt afgedekt. Deze keten begint bij de specialist die de opdracht online invoert en eindigt bij de verpleegkundige die zorg draagt voor de verstrekking, waarbij aan bed de finale controle plaats vindt middels het scannen van barcodes. Daarbij is sprake van een zogenaamde ‘closed loop’, want elke stap in het proces wordt gecontroleerd en vastgelegd. Het systeem begeleidt de gehele keten van voorschrijven, bewaking, distributie en toediening van geneesmiddelendistributie binnen het ziekenhuis. Inmiddels werken al 14 ziekenhuizen, meer dan 5 GGZ-instellingen en ongeveer 10 VVT-instellingen met Pharma. Bij een aantal instellingsapotheken, die centraal zorginstellingen beleveren, draait Pharma sinds kort in een gehoste omgeving.

De op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde oplossing Pharma bestaat op dit moment uit een Apotheek Informatie Systeem met daarin een EVS/TDR geïntegreerd. Als onderdeel van dit Partnership wordt een traject gestart voor de ontwikkeling van een nieuw webbased EVS/TDR, gebouwd in het .Net ontwikkelplatform. Dit ontwikkeltraject bestaat uit verschillende fases waarin in eerste instantie het huidige Pharma EVS/TDR wordt herbouwd naar een webbased variant. In de volgende fase wordt het EVS/TDR uitgebreid met nieuwe functionaliteit zoals Diabetes, Antistolling en Infusie. In de laatste fase van het traject worden de modules Clinical Rules en Decision Support ontwikkeld en deze functionaliteit is uniek in Nederland.

VCD Healthcare is verheugd over dit unieke partnership met het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. De visie van beide partners op de toekomst van medicatieveiligheid sluit nauw bij elkaar aan en vormt de basis voor deze samenwerking.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen