Verscherpt toezicht voor Pergamijn in Echt verlengd

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht voor Pergamijn verlengd met een periode van drie maanden. Pergamijn heeft de kwaliteit en de veiligheid van de zorg aan 4 clienten verbeterd, maar moet deze verder in de organisatie verankeren. Ook moet de zorg aan 14 andere clienten verbeteren.De inspectie had op 19 april 2012 Pergamijn voor een periode van drie maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De kwaliteit en veiligheid van zorg aan 4 clienten met een ernstige verstandelijke beperking en met gedragsproblematiek was toen onvoldoende en Pergamijn slaagde er niet in hier verbetering in aan te brengen.

Op 4 juli 2012 heeft de inspectie Pergamijn bezocht om de voortgang te beoordelen. De inspectie heeft toen vastgesteld dat bij Pergamijn veel is verbeterd maar dat de continuïteit nog niet is geborgd..VerbeteringenDoor de nieuwbouw is de leefsituatie van de clienten verbeterd en er is een huiselijke sfeer. De begeleidingsstijl van de zorgmedewerkers is veranderd: de begeleiders zijn nu meer clientgericht, bieden meer nabijheid en zijn uitnodigend naar de clienten. De nieuwe woonsituatie en aangepaste begeleidingssituatie hebben veel rust binnen de clientengroep gebracht.Verleninging verscherpt toezicht

Hoewel er veel verbeterd is blijft de inspectie kritisch. De zorgplannen moeten verder worden geïmplementeerd, daarbij geholpen door een multidisciplinair team dat per individu de zorg evalueert. Daarnaast heeft de inspectie nog zorgen over de continuïteit van het huidige team en de borging van het ingezette beleid, mede in het licht van de zorg aan de veertien andere clienten. Daarom heeft de inspectie besloten het verscherpt toezicht met een periode van drie maanden te verlengen.

Pergamijn zal de komende periode de inspectie informeren over de voortgang. De inspectie zal met (on)aangekondigde bezoeken de situatie bij Pergamijn nauwlettend volgen

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen