Wildgroei van 24.000 App’s over geneeskunde en gezondheid: keurmerk gevraagd

Array

Wie de appstores bezoekt van Apple, Android en andere grote software aanbieders voor het mobiele internet, telt 24.000 App’s. Dagelijks komen er nieuwe bij. Voor de individuele patient en zorgprofessional is het geen doen om de juiste App te vinden, te vergelijken  en te beoordelen op gebruikersvriendelijkheid, effectiviteit voor de gezondheid en besparingsmogelijkheid ten opzichte van reguliere zorg. René Kock bouwt daarom nu een zoekmachine samen met zes medisch specialisten die de 24.000 App’s sorteert op 1. soort aandoening 2. gebruiker: patient of zorgprofessional en 3. op technische kenmerken (draaiend op Apple of android). Kock bouwt app’s sinds 1999. Hij doet dat in zijn bedrijf  EverywhereIM. Dat is te vinden op http://www.everywhereim.com/ Kock en ik spraken elkaar op donderdag 23 augustus. Wij beiden willen graag een keurmerk voor app’s ontwikkelen af te geven door een onafhankelijke, wetenschappelijke instantie met kennis van geneeskunde, gezondheid, app en evaluatiemethoden. Ben jij hier al mee bezig? Wil jij mij dat dan laten weten via [email protected] tot zover dit bericht. Op 8 november start de Julius masterclass Zorg ICT voor leidinggevenden in de zorg die het allerlaatste willen weten op het gebied van e-helaht en m-health. Ook is deze masterclass bestemd voor leidinggevenden bij software bedrijven die hun kennis willen updaten over wat er thans speelt in de zorg. Heb je belangstelling? Klik dan hier.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen