Zicht op personeel niet in loondienst ziekenhuizen

Array

Ziekenhuizen in de regio Groot Amsterdam maken regelmatig gebruik van arbeidskrachten die niet in loondienst zijn, zoals zzp-ers of gedetacheerden. Ook voor verpleegkundige of medisch ondersteunende functies worden deze krachten ingezet. Ze zijn vaak duurder dan personeel in loondienst, zeker wanneer de vraag naar personeel groter is dan het aanbod.

Vanuit de samenwerking rondom arbeidsmarkt hebben de SIGRA sectie Ziekenhuizen de inzet van ZZP-ers en gedetacheerden in kaart gebracht. Ook is onderzocht waarom verpleegkundigen kiezen voor deze vorm van arbeid. Worden zij bij deze keuze bijvoorbeeld gedreven door een hoger inkomen of is er nog iets anders dat hen motiveert? De resultaten van de samenwerking zijn weergegeven in de publicatie `ZZP-ers en gedetacheerden in zorgfuncties in ziekenhuizen in de regio Groot Amsterdam’.

Inmiddels lijkt het erop dat de inzet van deze krachten in de ziekenhuizen is afgenomen. Om zicht op deze ontwikkelingen te houden peilt SIGRA jaarlijks de inzet van personeel niet in loondienst bij de ziekenhuizen.

Een papieren versie is op te vragen via sigra [at] spam-preventionsigra.nl.
Bron: Sigra

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen