Artsen willen van marktwerking af

Array

Een grote meerderheid van de Nederlandse artsen en medisch studenten wil af van de marktwerking in de zorgsector. Tot die conclusie komt het vakblad Medisch Contact na een enquête. Van de deelnemende artsen wil 75% af van de marktwerking in de zorg. 8 procent is juist voor meer concurrentie in de zorg.

Volgens de hoofdredacteur van Medisch Contact zijn vooral de huisartsen niet te spreken over marktwerking. 86 procent van de huisartsen is voor afschaffing. Bij de medisch specialisten ligt dit percentage lager, maar is met 69 procent van de artsen nog steeds de meerderheid voor afschaffen van concurrentie in de branche.

Samenwerking onder druk
Vooral de beloning van productie wordt aangevoerd als de belangrijkste factor in de toename van het aantal behandelingen. Ook staat de samenwerking tussen artsen onder druk, vanwege toenemende onderlinge concurrentie. De meerderheid is juist voor meer samenwerking in plaats van meer concurrentie.

De enquête is gehouden onder 1249 leden van de landelijke artsenfederatie KNMG.

(bron: nos.nl en zorgverzekering 2013)

One thought on "Artsen willen van marktwerking af"

  1. Ben benieuwd of de politiek hier gevoelig voor is. De basisverzekering voor de wordt over enkele weken al bekend gemaakt.

Comments are closed.

Recente artikelen