Proef met alcoholvoorlichting voor 9-jarigen

Array

Rotterdamse kinderen krijgen binnenkort al op 9-jarige leeftijd voorlichting over de gevaren van alcohol en drugs.
Dat heeft onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA) in een brief aan de gemeenteraad toegezegd.

De fractie van D66 had in juni voorgesteld de leeftijd waarop kinderen worden voorgelicht over de effecten van alcohol te verlagen naar 7 of 8 jaar. Nu worden kinderen vanaf 11- en 12-jarige leeftijd voorgelicht, maar een op de drie is op die leeftijd al in aanraking met alcohol gekomen.

Het gaat om een experiment waar ook de ouders bij worden betrokken. Volgens een woordvoerder van De Jonge worden kinderen vaak in een huiselijke setting als eerste geconfronteerd met alcohol en is het belangrijk dat ze er iets van af weten voordat ze hun eerste glas hebben gedronken.

Experiment
De gemeente benadrukt dat het om een experiment gaat. “Voorlichting geven aan jongeren doen we al langer maar de vraag is waar moet je de grens trekken wat betreft de leeftijd”, aldus de woordvoerder. Volgens hem is het vooral belangrijk dat de gevaren ook bij de opvoeders duidelijk zijn.

Momenteel wordt nog onderzocht hoe de proef het beste kan worden vormgegeven. Vooralsnog worden scholen daarin nog niet betrokken. Het experiment moet in 2013 starten.

bron: NU nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen