Stap.nu nieuwe ‘werkpartner’ van Roparun Centrum

Array

Met ingang van 1 september is Stap.nu de nieuwe partner op het gebied van werkhervatting en re-integratie in het Roparun Centrum Rotterdam. Stap.nu is gespecialiseerd in het begeleiden van kankerpatienten terug naar werk en werkt met een landelijk netwerk aan coaches. De dienstverlening van Stap.nu sluit naadloos aan bij de missie van het Roparun Centrum; optimale ondersteuning bij kanker.

Werk na of tijdens kanker is een proces waarbij meer komt kijken dan gewoon weer aan het werk gaan. Wat kun je aan? Wat wil/kan je delen met je collega’s? Onder begeleiding van Stap.nu wordt er samengewerkt aan het vertrouwen in de toekomst. Door werknemer én werkgever. Edith Idoe-Stap (oprichtster Stap.nu): “Goede re-integratie is van belang voor iedereen. Wij werken daarom samen met werkgevers, arbodiensten en uitkeringsinstanties. Iedereen kan hierbij ondersteuning krijgen, in alle fases van het re-integratieproces. Tijdens de behandeling, of  als je weer wilt gaan werken maar niet weet hoe te beginnen.”

Inloopspreekuur
Vanaf 1 september is het mogelijk dagelijks deel te nemen aan het inloopspreekuur ‘Kanker en Werk’ in het Roparun Centrum. Bezoekers van dit spreekuur kunnen rekenen op de persoonlijke support, advies en houvast van een professionele coach. Zo bestaat de mogelijkheid hulp te krijgen bij regel- en uitzoekwerk, maar wijst de coach je ook op rechten en plichten. Ook onderhoudt de coach direct contact met de andere dienstverleners in het Roparun Centrum zodat volledige ondersteuning mogelijk is.

Uitbreiding dienstverlening
De komst van Stap.nu betekent een uitbreiding van de dienstverlening van het Roparun Centrum Rotterdam. Cindy Helbers (manager Roparun Centrum): “Met het spreekuur kunnen wij nu dagelijks mensen helpen bij de beantwoording van vragen bij werk tijdens en na kanker. Verder gaan we gezamenlijk werken aan het organiseren van themabijeenkomsten.

Iedere werkdag is er van 09.30 – 11.30 uur in het Roparun Centrum een inloopspreekuur ‘Werk en kanker’. Kijk voor meer informatie op www.roparuncentra.nl

Recente artikelen