Baston Wonen en Zorgburo De Liemers sluiten huurcontract

Array

Baston Wonen verhuurt een deel (16 woningen) van de voormalige aanleunwoningen aan de Platanenlaan in Zevenaar aan Zorgburo De Liemers voor begeleid wonen. Zorgburo De Liemers is een door het ministerie erkende organisatie voor de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme met een normale begaafdheid. Zij bieden begeleid wonen, ambulante ondersteuning, onderwijsondersteuning en vrije tijd activiteiten.

Zorgburo De Liemers begeleidt sinds 2006 jongeren in beschermde woonvormen op verschillende locaties in Zevenaar naar zelfstandig wonen. De begeleiding is erop gericht dat de jongere zo zelfstandig mogelijk leert leven. Een belangrijk aspect hierbij is dat ze een opleiding volgen, hun opleiding met succes afronden en daarna werk of een andere zinvolle daginvulling krijgen. De meeste jongeren wonen een aantal jaren bij Zorgburo De Liemers en stromen dan door naar een eigen woning waar ze met minder of geen begeleiding wonen.

De komende weken zal Baston Wonen werkzaamheden in en bij de appartementen uitvoeren. De woningen worden in december in gebruik genomen. Beide partijen zijn zeer tevreden met de samenwerking.

bron: Baston

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen