Zorggroep Chronos start met KIS voor ondersteuning van zorgprogramma’s

Array

Zorggroep Chronos is gestart met de uitrol van het VitalHealth Keten Informatie Systeem. Deze uitrol start met de implementatie bij 22 huisartsen. Na deze eerste fase is er de intentie de verdere uitrol te doen bij circa 90 huisartsen. Samen hebben zij de zorg voor 210.000 patienten verspreid over de regio Den Bosch.

Aan het besluit voor het VitalHealth KIS is een zorgvuldig traject voorafgegaan. Zorggroep Chronos heeft zich meer dan een jaar georienteerd op de mogelijkheden voor IT ondersteuning bij hun zorgprogramma’s. Hierbij hebben zij verschillende aanbieders kritisch bekeken. In deze besluitvorming is rekening gehouden met zowel de huidige functionaliteiten alsook nadrukkelijk de toekomstbestendigheid van het KIS. Hierbij gaat het om de mogelijkheden om te kunnen aansluiten op de ontwikkelingen waar de eerstelijnszorg de komende jaren mee te maken krijgt. Denk daarbij aan het Integraal Individueel Behandelplan alsook het zelfmanagement voor patienten en niet in de laatste plaats de optimalisatie van datamanagement en rapportage.

“Het VitalHealth KIS lijkt hét instrument voor Chronos om te kunnen voldoen aan de eisen gesteld aan goede chronische zorg, welke in het onlangs verschenen rapport van de IGZ voor wat betreft Diabetes Mellitus nogal kritisch aan de kaak werd gesteld” aldus Sylvester Jenniskens, Medisch Directeur en kaderhuisarts Diabetes.

In deze eerste fase wordt gestart met zorgondersteuning voor Diabetes en COPD. Tegelijkertijd staan CVRM, Ouderenzorg en ondersteuning voor de POH-GGZ hoog op het verlanglijstje van Zorggroep Chronos.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen