Zorgboek Dementie voor mantelzorgers van dementerenden

0
794

Zilveren Kruis heeft in samenwerking met Stichting September haar assortiment Zorgboeken uitgebreid met 8 nieuwe titels. Op Wereld Alzheimer Dag staat het nieuwe Zorgboek Dementie centraal. Het boek is gemaakt voor de mantelzorgers van dementerenden en bevat goede en betrouwbare informatie over de aandoening Alzheimer. De zorgverzekeraar biedt klanten jaarlijks een gratis Zorgboek aan. Het Zorgboek Dementie is aan te vragen via www.zilverenkruis.nl/zorgboek.

Het boek is bedoeld om de mantelzorger – vaak de partner of naaste familie – zoveel mogelijk te ondersteunen. Dit gebeurt allereerst door inzicht te geven in het verloop en de beleving van dementie. Tegelijk geeft het boek praktische informatie over de omgang met en verzorging van een dementerende. Aanvullend wordt informatie gegeven over de professionele en maatschappelijke zorg rond dementie: hulpverleners, thuiszorg, intramurale zorg en een aantal zakelijke regelingen, waaronder de zaakwaarneming.

35 aandoeningen
Stichting September heeft samen met artsen- en patientenverenigingen inmiddels 35 zorgboeken samengesteld over chronische aandoeningen. Naast Dementie zijn er zorgboeken over aandoeningen zoals Diabetes type 2, ADHD, Depressie, Allergie, Rugpijn, maar ook over Borstkanker, COPD, Verhoogd Cholesterol en Prikkelbaar Darmsyndroom.

 

Zorgboek Dementie aanvragen
Klanten van Zilveren Kruis kunnen het Zorgboek Dementie gratis aanvragen. Voor henzelf, of voor een naaste. Op www.zilverenkruis.nl/zorgboek kan het boek worden besteld. Mensen die niet bij Zilveren Kruis verzekerd zijn kunnen het boek aanvragen via de website van Stichting September. Een zorgboek kost daar € 19,95.

Bron: Zilveren Kruis