Zorgboek Dementie voor mantelzorgers van dementerenden

Array

Zilveren Kruis heeft in samenwerking met Stichting September haar assortiment Zorgboeken uitgebreid met 8 nieuwe titels. Op Wereld Alzheimer Dag staat het nieuwe Zorgboek Dementie centraal. Het boek is gemaakt voor de mantelzorgers van dementerenden en bevat goede en betrouwbare informatie over de aandoening Alzheimer. De zorgverzekeraar biedt klanten jaarlijks een gratis Zorgboek aan. Het Zorgboek Dementie is aan te vragen via www.zilverenkruis.nl/zorgboek.

Het boek is bedoeld om de mantelzorger – vaak de partner of naaste familie – zoveel mogelijk te ondersteunen. Dit gebeurt allereerst door inzicht te geven in het verloop en de beleving van dementie. Tegelijk geeft het boek praktische informatie over de omgang met en verzorging van een dementerende. Aanvullend wordt informatie gegeven over de professionele en maatschappelijke zorg rond dementie: hulpverleners, thuiszorg, intramurale zorg en een aantal zakelijke regelingen, waaronder de zaakwaarneming.

35 aandoeningen
Stichting September heeft samen met artsen- en patientenverenigingen inmiddels 35 zorgboeken samengesteld over chronische aandoeningen. Naast Dementie zijn er zorgboeken over aandoeningen zoals Diabetes type 2, ADHD, Depressie, Allergie, Rugpijn, maar ook over Borstkanker, COPD, Verhoogd Cholesterol en Prikkelbaar Darmsyndroom.

 

Zorgboek Dementie aanvragen
Klanten van Zilveren Kruis kunnen het Zorgboek Dementie gratis aanvragen. Voor henzelf, of voor een naaste. Op www.zilverenkruis.nl/zorgboek kan het boek worden besteld. Mensen die niet bij Zilveren Kruis verzekerd zijn kunnen het boek aanvragen via de website van Stichting September. Een zorgboek kost daar € 19,95.

Bron: Zilveren Kruis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen