Nationale Zorg Jaarprijs MC Leeuwarden Topziekenhuis Dr. Yep en Orthopedium Delft Topkliniek

Array

Op donderdag 20 september is bekend gemaakt welke ziekenhuizen de Nationale Zorg Jaarprijs Voor ‘Top ziekenhuis’ en ‘Top kliniek’ volgens Dr. Yap verdienen De prijzen zijn uitgereikt tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala i.s.m. Dr. Yep. ‘Top ziekenhuis’ werd het MC Leeuwarden en ‘Top kliniek’ Orthopedium in Delftt volgens Dr. Yep verdienen De prijzen zijn uitgereikt tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala i.s.m. Dr. Yep. Dr. Yep is uw onafhankelijke adviseur binnen de gezondheidszorg. Dr. Yep wil kwaliteit van zorg stimuleren. Door u zo goed mogelijk te informeren over gezondheid, ziekte en de gezondheidszorg. Maar ook door kwaliteit van zorginstellingen en zorgaanbieders inzichtelijk te maken.

Nr.TopZiekenhuis
1Medisch Centrum Leeuwarden (MCL)Leeuwarden
2LUMC, LeidenLeiden
3UMC, UtrechtUtrecht
4UMC, GroningenGroningen
5St. Antonius Ziekenhuis, NieuwegeinNieuwegein
6Meander Medisch CentrumBaarn
7Slingeland ZiekenhuisDoetinchem
8Catharina ZiekenhuisEindhoven
9Erasmus Medisch Centrum, RotterdamRotterdam
10Deventer ZiekenhuisDeventer
11Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG)Amsterdam
12AZM, MaastrichtMaastricht
13MC HaaglandenLeidschendam
14Lievensberg ziekenhuisBergen op Zoom
15Haga ZiekenhuisDen Haag
16Maxima Medisch CentrumEindhoven
17VieCuri Medisch CentrumVenlo
18Ziekenhuis AmstellandAmstelveen
19Wilhelmina Ziekenhuis AssenAssen
20Medisch Spectrum TwenteEnschede
21Rijnstate ArnhemArnhem
22UMC, St. RadboudNijmegen
23AMC, AmsterdamAmsterdam
24Franciscus ZKH, RoosendaalRoosendaal
25VU, Medisch CentrumAmsterdam
26Maasstad ZiekenhuisRotterdam
27BeatrixziekenhuisGorinchem
28Westfriesgasthuis, HoornHoorn
29Isala klinieken ZwolleZwolle
30Ziekenhuis Bethesda HoogeveenHoogeveen

Met deze ranglijst wordt het algemeen presenteren van de ziekenhuizen in Nederland beoordeeld. Uit de lijst blijkt niet hoe goed of slecht de medisch specialisten zijn. Of een ziekenhuis goed is in knieoperaties en minder goed in borstkankerbehandeling zegt niets over het ziekenhuis als geheel.

Vergelijkingen tussen ziekenhuizen voor 24 belangrijke aandoeningen kunt u wel vinden in de Dr. Yep jaargids. Zo kunt u bijvoorbeeld zien in uw regio welke ziekenhuis goed is in herniaoperaties, borstkankerbehandeling of staaroperaties. Zie voor deze en meer vergelijkingen de jaargids 2012.

Dr. Yep Top 3 klinieken 2013

Nr.ZiekenhuisPlaats
1Orthopedium – Meniscus en voorste kruisband operatieDelft
2Oogziekenhuis Eindhoven – Staar operatieEindhoven
3Bergman Clinics, Naarden – Heup vervangingNaarden

De top klinieken 2013 excelleren voor bepaalde aandoeningen t.o.v. hun collega klinieken op de kwaliteitsindicatoren van het IGZ/ Zichtbare Zorg. De ranking is gemaakt door de prestatie-indicatoren voor de genoemde aandoeningen te kwantificeren, te valideren en te relateren aan het gemiddelde voor alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland.

De Nationale Zorg Jaarprijs is de organisator van de meest prestigieuze zorgprijs van Nederland. Doelstelling van deze objectieve prijs (die is onderverdeeld in Vakjury- Publieks- en deelprijzen) is het verbeteren van het imago en het in de schijnwerpers zetten van de sector. De Nationale Zorg Jaarprijs wil een bijdrage leveren aan kennisverbreding en wil als inspiratiebron dienen voor bijzondere prestaties binnen de zorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen