Het effect van voeding op de gezondheid van je kind

Wat elke ouder kan doen om onder meer ADHD, slaapproblemen, eczeem en buikpijn te voorkomen.
Het lichaam van een kind heeft tegenwoordig veel te verduren: milieuverontreiniging, additieven in voeding, virussen en reacties op voedingsproducten. De huidige generatie kinderen heeft meer voedselallergieën, overgewicht, gedrags- en emotionele stoornissen, auto-immuunziekten en leerproblemen dan alle voorgaande generaties.

Veel ouders, maar ook artsen, zijn niet op de hoogte van de grote rol die voeding kan spelen bij zowel ontstaan als genezing van een groot aantal veelvoorkomende én uitzonderlijke aandoeningen, van oorsmeer tot spugen, van driftbuien tot chronische buikpijn, van afwijkend sociaal tot angstig gedrag.

In dit boek biedt diëtiste en voedingsdetective Kelly Dorfman eenvoudige, maar wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen om zowel de symptomen als de oorzaken van hardnekkige gezondheidsproblemen aan te pakken, te verlichten en soms zelfs te genezen.

Vraag je je af waarom je zoontje telkens weer een oorontsteking heeft en zo vaak antibiotica krijgt voorgeschreven? Vermoed je dat je humeurige dochter, die alleen maar pasta en appelsap wil, ondervoed is of dat het afwezige gedrag van je zoon iets te maken heeft met het feit dat hij zo slecht slaapt en veel snoept? Deze voedingsadviezen kunnen de toekomstige gezondheid van je kind drastisch veranderen. Want waarom zou je medicijnen geven, als gezond eten ook helpt?

Een ware eye-opener voor elke ouder!

Kelly Dorfman legt als dietiste al meer dan dertig jaar verbanden tussen voeding en gezondheid bij kinderen bloot.

Het effect van voeding op de gezondheid van je kind
Auteur: Kelly Dorfman
Prijs: €19,95
ISBN: 9789021552064

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen