Van Gennip nieuwe directeur van Nictiz

Array

Dr. Lies van Gennip (1960) is per 1 november 2012 benoemd tot directeur van Nictiz. Van Gennip zal zich in haar nieuwe functie richten op het uitbouwen van de positie van Nictiz als nationaal expertisecentrum dat standaarden voor informatie-uitwisseling ontwikkelt voor de zorg. Daarnaast zal Van Gennip de samenwerking van Nictiz met de zorgsector, de overheid en de industrie verder vormgeven, om daarmee te komen tot beter gebruik van ICT in de zorg.

Lies van Gennip heeft meer dan 14 jaar ervaring als bestuurder. Voor haar benoeming bij Nictiz was zij directeur van ondermeer Stivoro, de Nederlandse Accreditatie Organisatie (tegenwoordig NVAO) en het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Daarvoor werkte Van Gennip bij de divisie Preventie en Gezondheid van TNO. Lies van Gennip volgt Gert-Jan van Boven op, die de functie van directeur ruim tien jaar vervulde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen