Obstetrie en Gynaecologie

Array

De nieuwe, geheel geactualiseerde, 7e druk over ‘De voortplanting van de mens’
Onlangs verscheen bij Reed Business de 7e druk van het leerboek Obstetrie en Gynaecologie. Dit unieke leerboek waarin alle onderdelen van de obstetrie en gynaecologie een plaats hebben is geheel geactualiseerd.

In deze nieuwe, zevende druk is niet alleen de informatie geactualiseerd maar zijn ook enkele nieuwe hoofdstukken toegevoegd, De jonge zwangerschap en Pre-maligne aandoeningen. Daarnaast zijn er prachtige nieuwe illustraties opgenomen die eerder werden gepubliceerd in het boek Obstetrische interventies’. Ook is er een begin gemaakt met een aan dit leerboek gekoppelde elektronische leeromgeving waar aanvullende informatie gevonden kan worden, StudieCloud. Hiermee heeft de lezer een internetsite voortdurend de beschikking over aanvullende materiaal zoals extra oefenvragen, samenvattingen en deep links met betrouwbare informatie, samengesteld door de auteurs van het boek.

Het leerboek ‘Obstetrie en gynaecologie.
De voortplanting van de mens is een modern standaardwerk. De didactische opbouw, heldere stijl en de hoogwaardige illustraties maken het tot een onovertroffen leerboek. Elk hoofdstuk begint met leerdoelen en definities en wordt afgesloten met een samenvatting en een blik op de toekomst. Historie, methodologische aspecten, epidemiologie en demografie hebben een eigen plaats in de tekst, die is onderverdeeld in leer- en leesstukken. In kaders worden samenvattingen aangeboden. Casussen brengen theorie en praktijk bij elkaar. De referenties omvatten zowel klassieke en recente literatuur als vele internetadressen.

De uitgave is herzien onder leiding van prof. dr. M.J. Heineman, verbonden aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, samen met nieuwe teams van redacteuren en auteurs. In deze zevende druk is een flink aantal nieuwe en jonge auteurs, allen werkend in vooraanstaande opleidingsklinieken, aan het bestaande schrijverscollectief toegevoegd waarmee de actualiteit van het leerboek is gegarandeerd.  Inmiddels werken ruim zeventig specialisten, vrijwel allen actief in de zorg, mee aan dit boek. Daarmee wordt een volledig beeld gekregen van de obstetrie, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde en beschikken wij opnieuw over een compleet en overzichtelijk standaardwerk.

Gynaecologie en Obstetrie is een uitgave van Reed Business. Het boek is verkrijgbaar via de website www.elseviergezondheidszorg.nl, via de reguliere boekhandel of via de klantenservice van Reed Business (T: +31 (0)314 35 83 58).

Auteurs: prof.dr. Heineman, prof.dr. J.L.H. Evers, L.F.A.G Massuger, prof.dr. E.A.P. Steegers

ISBN: 9789035234895 uitgave druk 2012  Prijs: € 159,50 aantal pagina’s: 1.061

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen