Aanmoedigingsprijs € 2500,– voor het meest vernieuwende idee op het gebied van ondervoeding!

Ziekte-gerelateerde ondervoeding is een onderschat probleem in Nederland. Uit de cijfers van de Landelijke Prevalentiemeting Zorgproblemen (LPZ) blijkt dat de prevalentie van matige en ernstige ondervoeding in alle sectoren van de Nederlandse gezondheidszorg hoog is. Gemiddeld is één op de vier tot vijf patienten in ziekenhuizen, zorginstellingen en de thuiszorg ernstig ondervoed. Dat verdient extra aandacht. Stichting eerstelijns ondervoedings instituut (Stichting EOI) looft daarom een aanmoedigingsprijs van €2500,- uit voor het meest vernieuwende idee om ondervoeding multidisciplinair aan te pakken. Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de aanmoedigingsprijs en het inschrijfformulier vindt u op www.eoi.nl. Uw idee moet uiterlijk 11 november 2012 ingediend zijn.

Dag van de ondervoeding
Om ziekte-gerelateerde ondervoeding beter op de kaart te zetten organiseert de Stichting EOI op 12-12-12 de ‘Dag van de Ondervoeding’. Tijdens deze dag zal de prijswinnaar bekend gemaakt worden en biedt Stichting EOI zorgprofessionals in de eerste lijn handreikingen om ondervoeding  onder de aandacht te brengen. Op korte termijn zal hier meer informatie over verstrekt worden.

Ondersteunende partijen
Het initiatief van de  ‘Dag van de Ondervoeding’ wordt ondersteund door:

  • Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG)
  • Nederlandse Vereniging van Dietisten (NVD)
  • Sorgente B.V.
  • Stuurgroep Ondervoeding
  • Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Kinder- en Dieetvoedingsmiddelen (VNFKD)
  • Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN)

Stichting EOI
Stichting EOI is een organisatie op het gebied van ondervoeding in de eerste lijn. Stichting EOI wil kennis en kunde delen met professionals op het gebied van ondervoeding met als doel een optimale behandeling bij (dreigende) ondervoeding in de eerstelijnszorg. Hiertoe stimuleert en initieert de stichting onderzoek en fungeert zij als opleidingsinstituut op het gebied van ondervoeding.

Voor meer informatie over de aanmoedigingsprijs, de ‘Dag van de Ondervoeding’ of Stichting EOI kunt u terecht op www.eoi.nl. Ook kunt u contact opnemen met Karin van Halen, projectleider Stichting EOI, op telefoonnummer 06 – 42 38 5344 of 0900- 36 44 636.

Flyer aanmoedigingsprijs

Bron: Stichting Koel

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen