Dokter op dinsdag: ‘Patiëntgerichte zorg voor epilepsie’

Array

Willem-Jan Hardon, neuroloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, verzorgt op 23 oktober  een Dokter op Dinsdag-lezing met de titel ‘Patientgerichte zorg voor epilepsie’. Hij zal informatie geven over de diagnose en behandeling van epilepsie. Epilepsieconsulent Marjolein Kalse bespreekt tijdens de lezing de invloed van epilepsie op het dagelijks leven. Deze publiekslezing vindt plaats in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en begint om 19:00 uur. Aanmelden is wenselijk; dit kan via [email protected] of (073) 553 6577.

Epilepsie is een neurologische aandoening die veel voorkomt; in Nederland bij zo’n 120.000 personen. Jaarlijks wordt bij 8000 tot 11.000 mensen de diagnose gesteld. Epilepsie ontstaat vooral in de jeugdjaren en op oudere leeftijd. Vanaf 1 december 2012 heeft het een Jeroen Bosch Ziekenhuis een Startpoli Epilepsie. Op deze poli kunnen patienten terecht als de huisarts denkt dat zijn of haar patient epilepsie heeft. Voor of na de lezing kan een informatiestand bezocht worden van de Epilepsie Vereniging Nederland. Deze patientenvereniging zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en hun naasten.

Bijeenkomst
De lezing vindt van 19:00 – 20:30 uur plaats op 23 oktober in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ ’s-Hertogenbosch. Wilt u zeker zijn van een plaats bij deze bijeenkomst? Dan vragen wij u zich vooraf aan te melden via [email protected] of (073) 553 6577. In het Auditorium is plaats voor ongeveer 185 mensen. Voorafgaand aan de lezing kunnen vragen gesteld worden via www.brabantsdagblad.nl/dokteropdinsdag. De dokter gaat tijdens de lezing zoveel mogelijk in op deze vragen.

bron: JBZ/Marjolijn Scholman

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen