Deel patientgegevens ontoereikend voor evaluatie medisch handelen

Van de patientgegevens die kinderartsen nodig hebben om het eigen medisch handelen te kunnen evalueren, laten met name de juistheid en de volledigheid van diagnose-informatie te wensen over.  Hilco Prins onderzocht welke informatie kinderartsen willen hebben om het eigen medisch handelen te kunnen evalueren. Van de benodigde patientgegevens bepaalde hij de elektronische beschikbaarheid en bruikbaarheid.

Met een interventiestudie toont Prins aan dat het koppelen van diagnoseregistratie aan de ontslagbrief wel effect had, maar niet leidde tot verbetering op de langere termijn. Uit zijn literatuurstudie komt naar voren dat er wereldwijd veel variatie is in de kwaliteit van de gegevens. Gerapporteerde verschillen in zorg tussen instellingen kunnen het gevolg zijn van dergelijke verschillen in gegevenskwaliteit. Daarmee kunnen artsen rekening houden wanneer zij het eigen handelen evalueren.

Promotie
02 november 2012, 11:00 uur

Geneeskunde
Dhr. H. Prins: On the Quality of Diagnostic Hospital Discharge Data for Medical Practice Assesment. An Experiment in a Pediatric Department. Promotoren zijn dhr. prof. dr. ir. A. Hasman en dhr. prof. dr. H.A. Bueller.

 

* Aula – Lutherse kerk

Singel 411 | 1012 XM Amsterdam

Toegang vrij

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen