Dimence ondertekent MVO Manifest

Array

Dimence ondertekent als één van de eerste instellingen voor de geestelijke gezondheid het MVO Manifest voor een gezonde toekomst voor de zorgsector. Door het ondertekenen van het Manifest is Dimence tevens lid geworden van het MVO Netwerk Zorg. Het MVO Netwerk Zorg is een initiatief van MVO Nederland, het Milieu Platform Zorg en NIGZ.

Dimence onderschrijft hiermee, samen met ongeveer 70 andere zorginstellingen, het belang van de thema’s maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Sybren Bangma, voorzitter raad van bestuur Dimence: “Om tot een versnelling in de transitie naar een duurzame en toekomstgerichte zorgsector te komen, moeten we het thema MVO gezamenlijk aanpakken. Samen staan we sterker en we kunnen van elkaar leren. Door het aansluiten bij het MVO Netwerk Zorg hebben we hierin een eerste stap gezet.”

Dimence ontwikkelde in 2010 mede op basis van de ISO 26000 quick scan een ambitieus MVO-beleidsplan. In het beleidsplan wordt aandacht besteed aan een goede balans tussen de drie MVO-p’s, people, planet en profit. De afgelopen twee jaar is binnen Dimence met name sterk ingezet op bewustwording, ethiek, duurzame inzetbaarheid van medewerkers, duurzaam inkopen en duurzaam gebruik van materialen, gebouwen en energie.

Recente artikelen