Loek Winter neemt noodlijdende LangeLand over.

Array

Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer lijkt gered van de financiele ondergang. Zorgondernemer Loek Winter gaat het ziekenhuis ondersteunen en overnemen. De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van het ziekenhuis werden het gisteren eens over de keuze voor Winter. Het ziekenhuis spreekt van een “beginselkeuze”. Er komen nu eerst gesprekken over de verdere invulling van de overname. Het ziekenhuis heeft grote financiele problemen.  Het LangeLand Ziekenhuis heeft gekozen voor een nieuwe partner om op korte termijn het voortbestaan van het ziekenhuis in Zoetermeer veilig te stellen.

Het gaat om zorgondernemer Loek Winter. Winter is een private partij, die eerder de in zwaar weer verkerende IJselmeerziekenhuizen in Lelystad overnam. Hij had toen al een aantal  particuliere diagnostische centra opgericht in Amsterdam en een reeks andere plaatsen en hij nam kortgeleden zorginstelling Zonnehuizen over.In feite is het de bedoeling dat Winter het LangeLand Ziekenhuis overneemt. Winter staat er om bekend dat hij met een uitgesproken visie streeft naar topzorg en een sterke betrokkenheid van medici. Het ziekenhuis in Lelystad heeft onlangs de 10e plaats behaald in de Ziekenhuis Top -100 van het Algemeen Dagblad, een stijging van maar liefst 72 plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Het LLZ staat nu nog op 78.

De Raad van Toezicht en Raad van Bestuur van het LangeLand Ziekenhuis hebben woensdag in beginsel voor Winter gekozen. Er zullen nu eerst verdere gesprekken over de invulling van de overname worden gevoerd voor het tot een definitief besluit komt.

Deze keuze voor Winter betekent, dat de fusie met het Bronovo, Medisch Centrum Haaglanden en het Groene Hart Ziekenhuis tot één Coöperatie geen doorgang zal vinden. De medisch inhoudelijke samenwerking met de coöperatieziekenhuizen en het HagaZiekenhuis blijft echter voortbestaan. Deze zogenoemde “A12-Coöperatie” heeft tot spijt van de Raad van Bestuur uiteindelijk niet opgeleverd wat er van werd verwacht. Het ziekenhuis zit in financieel zwaar weer en wenst zelfstandig voort te bestaan. Het is daardoor gedwongen snel een sterke partner aan zich te binden. Winter past hierbij het beste.

Het bestuur van het Lange Land Ziekenhuis meent, dat er in Zoetermeer een breed zelfstandig basisziekenhuis moet blijven, vanwege het belang voor de ruim 150.000 inwoners van Zoetermeer en omliggende plaatsen.

Een groot voordeel van het nieuwe partnerschap zal zijn, dat het LLZ en dus Zoetermeer straks weer zal kunnen beschikken over een volwaardig basisziekenhuis. Zo zal ook de Intensive Care – voorziening zo spoedig mogelijk weer worden hersteld.  Er is nu alleen een voorziening die ernstige gevallen alleen de eerste 24 uur opvangt, waarna ze naar Gouda of Den Haag vervoerd moeten worden.

Recent onafhankelijk onderzoek heeft ook uitgewezen dat de bevolking van Zoetermeer en omstreken er duidelijk behoefte aan heeft over een volwaardig basisziekenhuis te kunnen beschikken. Dit heeft zwaar meegewogen bij het besluit.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, dr. J.W. Brinkman: “Als we straks financieel uit de gevarenzone zijn, willen we op pad naar een duidelijke verbreding en verbetering van de medische zorg in Zoetermeer zelf. Zestig procent van de inwoners van  Zoetermeer  met medische problemen weet de weg naar ons ziekenhuis al te vinden. Dat kan 80%  worden. Ook  willen we onze  service aan de patient verder opvoeren”

Bron: Loek Winter en LangeLand ziekenhuis

 

Loek Winter

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen