Uitbraak Salmonella Thompson lijkt op zijn retour

Array

Vorige week is door het RIVM bij 76 patienten een Salmonella Thompson besmetting aangetoond. In totaal zijn nu 1026 mensen ziek geworden door de uit de handel genomen gerookte zalm. Het aantal nieuwe patienten is beduidend lager dan vorige week. Hiermee lijkt de uitbraak van Salmonella Thompson op zijn retour.

Uit onderzoek door RIVM en GGD’en is tot nu toe niet gebleken dat deze 76 patienten ziek zijn geworden door het eten van zalm die is gekocht, nadat de besmette partij uit de schappen is gehaald. Voor een Salmonella-infectie bestaat in Nederland geen meldingsplicht. Dat betekent dat artsen en laboratoria individuele patienten met een Salmonella-infectie niet bij de GGD hoeven te melden. Ook patienten zelf hoeven geen melding te maken van een (mogelijke) Salmonella-infectie.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen