Medisch Centrum Amstelveen loopt op het regeerakkoord vooruit

In het huidige regeerakkoord geeft de overheid aan de kwaliteit van de zorg te willen verbeteren en (regionale) samenwerking tussen de verschillende zorgaanbieders te bevorderen door dure en acute zorg te concentreren in de (grotere) ziekenhuizen en de minder complexe zorg dichter bij de mensen te organiseren.
Medisch Centrum Amstelveen ondersteunt dit beleid, het zijn de pijlers van haar ziekenhuis. Daarmee is Medisch Centrum Amstelveen het praktijkvoorbeeld dat kwalitatief hoge zorg ook tegen lagere kosten geleverd kan worden en loopt dus feitelijk op het regeerakkoord vooruit.

Het concept van Medisch Centrum Amstelveen staat voor kostenefficientie in de zorg (30% goedkoper) en wachttijdvermindering. Door samenwerking met omringende ziekenhuizen kan de hoog complexe zorg worden geconcentreerd in de grotere ziekenhuizen. Dit terwijl laag complexe zorg in dit kleinschalige ziekenhuis, gesitueerd in een woonwijk in Amstelveen, zonder wachttijd wordt uitgevoerd.

De focus ligt op het brede aanbod aan laagcomplexe, verzekerde zorg met hoge kwaliteit en extreem korte wachttijden. Dit in een volledig nieuwe en voor de client zo prettig mogelijke omgeving. Het Medisch Centrum Amstelveen realiseert de kostenbesparing van 30% door ruime openingstijden (8-20.00 uur) van het centrum, efficient gebruik van ruimte en tijd en beperking van overheadkosten. Door het aanbieden van toegankelijke, hoogwaardige, maar vooral ook kostenefficiente zorg wordt het voor zowel clienten als zorgverzekeraars aantrekkelijk om zorg af te nemen.

bron: APS

 

Verhoging van kwaliteit hangt nauw samen met de wachttijd die nodig is voor consult of behandeling. Bij Medisch Centrum Amstelveen kan iedereen binnen drie werkdagen op de polikliniek worden gezien en te allen tijde binnen twee weken na het eerste bezoek worden geopereerd. In het centrum werken uitstekende BIG geregistreerde medisch specialisten, die op de vier hypermoderne operatiekamers de nieuwste technieken gebruiken. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een minimaal belastende kijkoperatie aan de knie, maar ook laparoscopische liesbreukcorrectie en galblaasverwijdering.

 

Medisch Centrum Amstelveen, vernieuwend in de zorg!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen