Open Dag Plastische Chirurgie in het UMCG op 23 november

Array

De Vele Gezichten van de Plastische Chirurgie’
Op vrijdag 23 november 2012 is er de landelijke Dag van de Plastische Chirurgie georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Het thema is: De Vele Gezichten van de Plastische Chirurgie. Ook het UMCG doet hieraan mee en organiseert die dag tal van activiteiten.

Tijdens deze interactieve dag laten plastisch chirurgen het publiek kennis maken met de breedte van het vak en de vele gezichten van de plastische chirurgie. Het vak behelst meer dan alleen maar esthetische chirurgie, zonder te willen ontkennen dat dit een belangrijk onderdeel van het vak is. Er wordt in het UMCG onder andere aandacht besteed aan plastische chirurgie bij doorligwonden, aangeboren handafwijkingen, hoofd-halsreconstructies, schisis en genderdysforie. Er zijn enkele lezingen over reconstructies na het verwijderen van tumoren, esthetische ingrepen in het gelaat, hoofd-hals reconstructies en decubitus.

Verder zijn er informatieve stands. Bezoekers kunnen zien hoe pezen worden gehecht en mogen ook zelf proberen een hechting aan te leggen.Tenslotte kunnen belangstellenden een kijkje nemen op een poliklinische operatiekamer en bij een medisch fotograaf. De plastisch chirurgen zijn ook beschikbaar voor een soort eerste (gratis) consult zonder verwijzing.
Belangstellenden zijn deze middag tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom op de Polikliniek Plastische Chirurgie, Fonteinstraat 5 van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Om een globale schatting te maken van het aantal mensen dat is te verwachten, kunt u zich aanmelden via: [email protected]

bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen