Meer zoekmogelijkheden samenstelling voedingsmiddelen

Array

Welk fruit bevat het meeste vitamine C? Is kaas vetter dan boterhamworst? Deze vragen zijn vanaf nu makkelijker te beantwoorden door de nieuwe zoekmogelijkheden in het online Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO-online).

NEVO-online, beschikbaar sinds 2009, bevat de samenstelling van 2080 Nederlandse voedingsmiddelen. De zoekmogelijkheden zijn flink uitgebreid. Zo is het nu mogelijk om per voedingsmiddelengroep te zoeken, bijvoorbeeld fruit of brood. Ook is het mogelijk om geselecteerde voedingsmiddelen te sorteren op de hoeveelheden voedingsstoffen die ze bevatten, bijvoorbeeld vet of natrium. Verder kan er gezocht worden op de Engelse benamingen van voedingsmiddelen.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen