Onduidelijke informatievoorziening patiënten Ruwaard van Putten

Array

De huidige informatievoorziening over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is voor patienten onduidelijk en versnipperd. Voor de patienten is het echter van groot belang om te weten waar ze aan toe zijn. In afstemming met diverse patientenorganisaties (o.a. de clientenraad, de Hart&Vaatgroep en de NPCF) start Zorgbelang Zuid-Holland daarom het meldpunt Cardiologie Ruwaard van Putten.

De sluiting van de afdeling Cardiologie door de Inspectie van de Gezondheidszorg levert onrust en onzekerheid op onder patienten en hun familieleden. In het belang van de patient werkt Zorgbelang Zuid-Holland dan ook samen met patientenorganisaties, ziekenhuizen in de regio en de zorgverzekeraars.

Meldpunt
Het meldpunt biedt onafhankelijke informatie, advies en klachtopvang. Daarnaast kunt u er terecht met vragen over uw rechten als patient, voorzieningen, relevante wetgeving of patientenverenigingen. Het meldpunt is tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer             (0900) 243 70 70       (10 ct p/m). Op de website www.zorgbelang-zuidholland.nl staat ook een link naar het online meldformulier.

Zorgbelang Zuid-Holland heeft overleg met het ziekenhuis om tot een verbetering in de informatievoorziening te komen voor de patient. Daarnaast staat Zorgbelang Zuid-Holland in nauw contact met de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

bron: Zorgbelang ZuidHolland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen