Meer besmettingen norovirus Zeeuws-Vlaanderen

Array

Omroep Zeeland bericht dat in verzorgingshuizen in Breskens en Oostburg  inmiddels 32 mensen besmet zijn geraakt met het norovirus. De maatregelen om het virus tegen te gaan zijn aangescherpt.
Het gaat om besmettingen in verzorgingshuizen De Burght in Breskens en De Stelle in Oostburg. De meeste zieken wonen in De Burght.

Beperkt

Het norovirus veroorzaakt braken en diarree. Het braken is vaak heftig en kan heel plotseling optreden. Het braken wordt ook wel projectielbraken genoemd, vanwege de soms optredende heftigheid. Verder zijn hoofdpijn, buikpijn, maagkrampen, spierpijn, malaise en milde koorts de meest voorkomende klinische symptomen. Er is geen bloed of slijmbijmenging in de ontlasting (feces).

Om uitbreiding te voorkomen is het aantal bezoekuren beperkt. Bewoners moeten zoveel mogelijk op hun kamer blijven en zowel medewerkers als bezoekers moeten mondkapjes dragen.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen