TEDxYouth project Change The Sky zoekt funders in de crowd

Array

Change The Sky maakt healing environment mogelijk
De rode draad van het jongerenplatform TEDxYouth@Amsterdam is het thema: Ideas Worth Doing. Tijdens TEDxYouth@Amsterdam2010 lanceerde de toen dertienjarige kankerpatient Joost Pastoor zijn idea worth doing: Change The Sky. Onlangs won zijn project, waarbij plafondsystemen in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen worden verfraaid met schilderijen, een door FastMovingTargets en WEBclusive uitgeschreven crowdfunding wedstrijd. Deze maand is Change The Sky op zoek naar investeerders in de crowd om zo 25.000 euro te verzamelen. Hiermee wil Change The Sky de beschilderde plafondsystemen fabriceren en installeren boven ziekenhuisbedden in verschillende zorginstellingen, zodat een healing environment ontstaat.

Het verblijf van patienten in verzorgings- of ziekenhuizen wordt vaak gekenmerkt door vele uren doorbrengen in bed in een eentonige omgeving. Patienten staren naar saaie plafondsystemen. Volgens onderzoek van Universiteit Twente naar het onderwerp Healing Environment (2009) heeft een met aandacht vorm gegeven omgeving invloed op het positieve welzijn en welbevinden van patienten. Patienten voelen zich meer op hun gemak, het medicijngebruik neemt af, de algemene genezing verloopt beter en sneller en patienten kunnen zelfs eerder weer naar huis. Daarnaast leiden volgens een Amerikaans onderzoek (Gotlieb, 2000) ondermeer comfortabelere en aantrekkelijkere ziekenhuiskamers tot een beter kwaliteitsoordeel van patienten over de ontvangen zorg en de ziekenhuiskwaliteit in het algemeen. Zorgorganisaties kunnen hun klanttevredenheid dus beïnvloeden door te zorgen voor een prettige omgeving.

Bijdragen
Het Change The Sky project springt in op dit Healing Environment principe. Op www.crowdfunded.nl kunnen de vorderingen van dit crowdfunding project gevolgd worden. Het crowdfunding traject loopt tot 21 december 2012.Dit project heeft op dit moment pas 5% van de benodigde 25.000 euro opgehaald. Met een donatie van slechts 10 euro of meer per persoon of instelling kunnen mensen helpen bij het realiseren van dit uit TEDxYouth@Amsterdam ontsproten initiatief.

Doneren werkt als volgt:

Kies een bedrag op www.crowdfunded.nl/project/change-the-sky.Registreer je op deze website, login en betaal via bijvoorbeeld Ideal.

Eigen ontwerpen
Uit onderzoek van Ferro/ING Medinet (2005) blijkt dat 21% van de patienten het gevoel heeft de regie over hun leven kwijt te zijn. Het streven van het Change The Sky project is patienten zelf de ontwerpen te laten maken voor de systeemplafondschilderingen. Iedereen die een schilderij of tekening kan maken, kan actief deelnemen. Hiermee hebben zij invloed op hun omgeving en krijgen ze een deel van de regie terug. De schilderingen vormen geen bedreiging voor de gezondheid en zijn niet brandgevoelig, want ze zijn speciaal geschikt gemaakt voor systeemplafonds in zorginstellingen.

Over TED
TEDx en TEDxYouth is een programma van lokale, onafhankelijk georganiseerde events, die mensen samenbrengt in de geest van TED. TEDxYouth@Amsterdam wordt georganiseerd onder licentie van TED.com en biedt denkers en doeners van 12-18 jaar een platform om hun ideeen te delen en verwezenlijken. Doel is jongeren te inspireren en ze te laten ervaren dat je zelf kan bijdragen aan verandering in de wereld.

Meer informatie over TEDxYouth@Amsterdam:

Link naar de website: www.tedxyouthamsterdam.nl

Link naar YouTube kanaal: http://www.youtube.com/user/tedxyouthams

Link naar FB: http://www.facebook.com/TEDxYouthAmsterdam

Link naar Twitter: @TEDxYouthAms

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen