Meldpunt verspilling in de zorg

0
194

Verspilling in de zorg kom in alle geledingen voor, te grote verpakkingen, overtollige medicijnen en verbandmateriaal. Uit cijfers blijkt volgens Bouwmeester dat het een groot probleem is. Daarom moet er een landelijk meldpunt komen waar patienten en zorgverleners verspilling in de gezondheidszorg gemakkelijk en snel kunnen aangeven. Daarvoor pleit de PvdA, die daartoe komende week een voorstel indient bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, bevestigt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester zaterdag. Ook de VVD steunt het idee.


De PvdA wil dat het meldpunt wordt ondergebracht bij de koepel Zorgverzekeraars Nederland. Een belangrijke taak van de verzekeraars is het doelmatig inkopen van zorg. De verzekeraars moeten dan bij het sluiten van contracten met zorgverleners afdwingen dat de verspilling wordt aangepakt.

Bron: PvdA

Vorig artikelHarriette Verwey over hartfalen: Turn your loses into gains
Volgend artikelSamen werken aan gezond en waardig leven
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.