Pivot Park in Oss door Prins Willem-Alexander geopend

Array

Prins Willem-Alexander heeft het Pivot park in Oss geopend. Het park richt zich voornamelijk op alle facetten van geneesmiddelenonderzoek. Het Pivot park is een een community van life sciences experts die samen de innovatie in deze branche een extra impuls geven.

Met 23 nieuwe bedrijven en 115 medewerkers is het Pivot Park vandaag officieel van start gegaan. Dankzij dit nieuwe terrein voor Life Sciences bedrijven blijven, ondanks het verlies van banen bij MSD Organon, kennis en banen voor Nederland behouden. Het is de bedoeling dat het aantal banen op het park de komende jaren verder zal toenemen.

Directeur Alie Tigchelhoff van biomedisch onderzoekspark vertelde wat meer over wat er de afgelopen maanden is gebeurd waardoor Pivot Park vandaag van start kan gaan. De gebouwen zijn vrijgekomen na de reorganisatie bij MSD/Organon. Veel voormalig MSD-ers zijn er een nieuw bedrijf gestart, maar er zitten ook ondernemingen van buiten Oss op het park.

De kroonprins kreeg na een warme en enthousiaste toespraak van burgemeester Wobine Buijs van Oss een presentatie van prof. dr. Jacques van Dinteren van Royal Haskoning DHV en prof. dr. Wiebe Olijve, mede-oprichter van het bedrijf BioNovion dat ook op het park gevestigd is.

Het Pivot Park is een voorbeeld van hoe ondernemers, onderzoekers en de overheid samen kunnen zorgen voor behoud van kennis en banen,’ aldus minister Kamp van Economische Zaken (EZ). ‘Na het verlies van banen bij MSD Organon heeft niemand de hoop opgegeven. Het is bemoedigend om te zien dat ondernemers en onderzoekers er nu voor zorgen dat Oss een broedplaats van vernieuwend ondernemerschap blijft.’
Behoud banen

In 2010 kondigde het farmaceutische bedrijf MSD Organon aan ruim 2000 banen in Oss te schrappen, waarvan 1000 in onderzoek en ontwikkeling. Door het oprichten van een zogeheten ‘Development Centre’ in Oss, waar geneesmiddelen voor opkomende markten als China en India worden ontwikkeld, beperkte MSD Organon het aantal verloren onderzoeksbanen tot 500.
Bedrijventerrein

Vervolgens hebben de ministeries van EZ en VWS in samenwerking met de gemeente Oss, de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en MSD Organon een bedrijventerrein opgezet om ondernemers en onderzoekers die hun baan verloren de kans te geven een doorstart te maken. De basis van het Pivot Park zijn gebouwen en onderzoeksfaciliteiten die voorheen door MSD Organon werden gebruikt.
Onderzoeksapparatuur

Hierdoor kunnen ondernemers en onderzoekers die zich in Oss willen vestigen beschikken over moderne onderzoeksapparatuur in chemische en biologische laboratoria. Het ministerie van EZ draagt bijna €4 miljoen bij aan het beheer van het Pivot Park en investeringssteun voor ondernemers. Het ministerie van VWS stelt €1 miljoen ter beschikking voor activiteiten van ondernemers en onderzoekers in het park.

De opening werd verricht door prins Willem-Alexander. Hij kreeg een rondleiding door het park. Op het park zijn 23 bedrijven gevestigd. Het Pivot park is vernieuwend door de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid end e samenwerking met onderzoekers en bedrijven over de hele wereld

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen